vrijdag 11 december 2009

Druk

Wat heb ik er een hekel aan, om het woord 'druk' in de mond te nemen. Door het uit te spreken, lijkt het alléén maar erger te worden. En het is volgens mij naast 'duur' het meest gebruikte woord als je het over December hebt. Zelfs de kinderen lijken het druk te hebben. Althans, ze hadden hier van de week allemaal wel erg veel overhoringen op school en daarnaast nog allerlei geoefen voor 't kerstfeest. Nou ja, ik zal gewoon heel blij zijn als het volgende week vrijdag is en de vakantie begint. Dan is wat school betreft even de druk van de ketel.

En zelf, hoewel ik het dus eigenlijk niet noemen wil, heb ik het ook druk. Anders druk dan normaal. Heel veel afspraken buiten de deur. Sommige leuk, sommige minder. Het varieert enorm: doktersbezoek, ziekenbezoek, kraambezoek, ouderavond enz. Verder drie ochtenden op rij hier thuis bezoek. Afijn, ik zal jullie er verder niet mee vermoeien. Waarschijnlijk hebben jullie het ook ... druk ??? :-)

Vanavond dreigde de warme maaltijd een beetje in het gedrang te komen. Willem en ik moesten om half zes de deur uit naar Willem z'n moeder, die in het ziekenhuis ligt. Trijnie en Dirk zouden samen met hun 7 jongere brussen eten. Ik heb het ze gemakkelijk gemaakt terwijl ik toch heel low budget ben gebleven: ik zorgde voor soep en brood. Van de week kreeg ik van mijn vader een aantal stukken soepkip, die op moest. Twee stukken heb ik gebruikt voor de soep, die ik vandaag maakte. Ik wilde er soepgroenten uit de vriezer bij doen, maar die had ik niet meer in huis. Ik zag nog wel een nasigroenten-pakket, zonder pepertje. Die nasigroenten bleken heerlijk in de soep. Toen we vanavond tegen 10 uur thuiskwamen, was er nog net genoeg voor ons tweeën. Ik heb kaarsen aangestoken en een flesje zelfgemaakte pruimenwijn opengetrokken. We hebben genoten van ons diner voor twee. Mooi een McDonalds of wat dan ook uitgespaard :-).

Van de andere stukken soepkip heb ik gisteren ragout gemaakt. Gewone, simpele ragout. Eerst de kip gaar gekookt in vier liter water met zout, laurierblad en twee kruidnagels. De kip eruit gevist en laten afkoelen. Intussen 250 gram margarine laten smelten en er 200 gram bloem doorgeroerd. Beetje bij beetje en flink roerend de vier liter kippenbouillon toegevoegd. De inmiddels afgekoelde kip gepeld en erbij gedaan. Afgemaakt met verse peterselie. We hebben er rijst bij gegeten.

Koos had mooi nieuws. Hij mag volgende week afzwemmen voor z'n B (een middagje in het zwembad hangen ontbrak nog in m'n agenda). Hij heeft nota bene maar 4 lessen gehad, nadat hij z'n A-diploma haalde. Kijk, dat is nog eens leuk. Want die zwemlessen zijn me toch een portie duur! Acht lessen voor bijna 50 euro :-(. En dan hebben we het nog niet over de examenkosten die dan morgen snel nog even bij de kassa van het zwembad mogen voldaan worden. De kinderen mogen hier zelf kiezen, of ze nog voor hun C verder willen. Koos wil dat wel graag. Hij heeft nog vijf lessen tegoed op z'n kaart. Eigenlijk ook wel zonde, als hij die niet opmaakt. Hij mág :-).

Ik heb hier en in m'n mailbox nog veel vragen, die wachten op een antwoord. Als het erg dringend is, mail me dan gerust nog een keer. Anders zit er niets anders op, dan geduld hebben. Het gaat even wat langer duren, voordat ik helemaal bij ben. Sorry daarvoor.