vrijdag 17 december 2010

Water en vuur (en sneeuw natuurlijk!)

We zijn hier lekker bezig :-(. Was het vorige week vuur wat ons schrik aanjoeg, deze week was het water. Gisteren gaf Leendert Koos een duw en die belandde in de gordijnen. Dat zou zo erg niet geweest zijn, als hij niet óók het aquarium raakte! In één ogenblik stond de boel hier blank en jammerde Jan angstig: "O, mijn vissen, mijn vissen!". Even wist ik niet waar ik beginnen moest. Maar daarna riep ik om een lamp, zodat ik het slagveld beter kon overzien en ben ik hard op zoek gegaan naar spartelende guppen. Toen ik er nergens meer één zag en de geredde beesten in een grote Tupperware schaal rondzwommen was mijn volgende commando: "Doeken! Snel!!" Zo goed en zo kwaad het ging heb ik de boel droog gedept en steentjes van de grond geschept. Daarna moest ik de boel de boel laten, want we moesten nog eten en de fotograaf zou komen. Nee, 't was wéér niet saai :-).

Vandaag was het sneeuw, sneeuw, sneeuw. Leendert was tegen half 8 op de fiets gestapt. Zijn school is in Rotterdam. Het sneeuwen viel op dat moment nog wel mee. Hans zit ook in Rotterdam op school. Hij had mazzel. Een vriendje had een lekke band en zijn pa zou rijden. Hans mocht meerijden. Lekker luxe met de auto naar school.

Even over negenen -ik was net goed en wel aan een enorme wasberg begonnen- stond Leendert ineens weer op de stoep, samen met een vriend. Leendert was van de trap bij de brug gegleden. Daarna wilden de jongens maar de bus nemen. Maar die reed niet meer. Ik belde naar school. Daar bleken in het beste geval halve klassen aanwezig te zijn. Ik kon Leendert gerust thuis houden. Amper hadden de jongens zich heerlijk achter de computer geïnstalleerd of Hans belde. Ze zaten nog steeds in de auto en er was geen doorkomen aan. Ik vertelde dat hij tegen de vader van z'n vriend kon zeggen, dat hij beter terug kon komen, omdat er heel veel kinderen de school niet konden bereiken. Na een hele poos kwam de auto voorgereden. Ze hadden anderhalf uur in de auto gezeten en waren niet verder gekomen dan Ridderkerk en weer terug. Even had ik gehoopt in Hans een 'knechtje' thuis te krijgen ;-). Werk genoeg hier! Maar nee, er rolden nog twee vrienden uit die auto en die kwamen gezellig mee. Samen met Dirk, die ook al niet naar school (in Den Haag) kon, én Henk die vrijdags vrij is was het weer een gezellige bende! Ik heb gelukkig nog veel aan de was kunnen doen. En Hans bakte maar weer eens een plaatkoek :-)