donderdag 23 augustus 2012

Genoeg

Voordat we op vakantie gingen struinde ik bij de plaatselijke Kringloop op zoek naar een stapeltje vakantieboeken. In de maand juni werd er op de toch al lage prijzen nog eens extra korting gegeven en dat maakte die strooptocht extra leuk.
Behalve leesboeken (voor mezelf en voor de kinderen) nam ik ook ingebonden maandberichten van de ¨afdeling Overschie der Nederlandsche Vereeniging van Huisvrouwen¨ uit 1935/6 mee. Achteraf vind ik het jammer, dat ik maar twee van die bundels meenam, want er staat veel leuks in. Veel nog bruikbare informatie, tips en geweldige recepten. Hier en daar is het wel hilarisch, hoor :-). Zo heb ik samen met Ellen in het zwembad in Steg dubbel gelegen toen ik haar een stukje voorlas met praktische wenken om op vakantie te gaan. Zo werd de tip gegeven om van een oude jurk speciale overhemdzakken te maken, waar de (uiteraard netjes gestreken) overhemden en dassen (!) van je man keurig gevouwen in opgeborgen konden worden. En als je hem helemaal wilde verrassen, maakte je er ook een zakje in voor de boordknoopjes :-). Ja, daar kregen we toch wel de slappe lach van :-).

Tussen verslagen van uitstapjes, mededelingen, bezuinigingstips etcera, staat hier en daar ook nog een gedicht. Dit vind ik wel een mooie om hier te delen:

Wenschen

Die NIETS heeft dingt naar IETS met wenschen en gebeden
Die IETS heeft, haakt naar MEER, naar VEEL, die meerder heeft
Die VEEL heeft is nog  minst tevreden;
Maar had graag ALLES wat de wijde wereld geeft.
Zoo blijft een rustloos menschdom jagen
En troost zich zorgen en gezwoeg,
In plaats van naar  geluk te vragen
Dat in dat woordje schuilt ¨GENOEG¨

Nic. Beets