maandag 6 augustus 2012

Ritme

Ik ben nog hard op zoek naar mijn ritme. Heeft iemand dat misschien ergens gezien? Graag terugbezorgen dan :-).

Vanmorgen heb ik uitgeslapen tot 8 uur. Niemand hoeft vandaag nog naar zijn werk. Willem is de eerste die weer aan de slag moet en dat is lekker pas donderdag. We genieten daarom nog even van gezellige rommeldagen. Maar dat hindert me wel om in het ritme terug te komen. Dingen die toch nu weer opgepakt moeten worden: wassen, strijken, brood bakken en ´fatsoenlijke´ prakkies koken enzo. Vrijdag heb ik vast 5 wassen gedraaid en zaterdag 6. Nu vandaag 4 en dan ben ik weer helemaal bij. Ik het kantoor staan nog dozen en tassen om uit te pakken. Niet heel veel en ook niets wat ik direct nodig heb. Ik pak daarom elke dag 2 dozen of tassen uit en dan is aan het einde van de week alles weer weg.

Ook financieel ga ik weer even in een strak regime. In de vakantietijd ben je toch wat losser. Dat kon ook wel, want we hadden er vanaf januari voor gespaard. Maar nu is het weer tijd om ´normaal´ te doen.  Er zijn nog wat dingen buiten de normale uitgaven: een kostuum voor Hans, een nieuwe kloofbijl, een kado voor Henk die morgen jarig hoopt te zijn, schoolspullen voor Koos, fietsreparaties enzovoorts. Maar verder ga ik zoveel mogelijk en zo snel mogelijk weer terug naar de basis. Zaterdag ben ik daarom eerst gaan inslaan bij van Os. Aardappelen, appels (om zo te eten, maar ook voor appelmoes en appeltaart) en verder heel veel groenten en fruit. Ik heb een eetplan gemaakt om niets te hoeven weggooien en alles optimaal en creatief te gebruiken. Gisteren aten we heerlijke runderlappen uit de voorraad, met gestoofde witlof, gebakken champignons, gekookte aardappels en een grote schaal vers fruit toe. Dan voel je je toch zo rijk als een koning? Vandaag staat er stamppot rauwe andijvie op het menu. Met uitgebakken spekjes en een restje rundvlees van gisteren. En ook weer fruit toe. De rest van de andijvie (ik heb een paar kilo) ga ik vandaag vast schoonmaken en even opkoken. Dan kan ik het wel een paar dagen in de koelkast bewaren. De broccoli die er zaterdag bij zat moet ook snel verwerkt worden. De minder mooie stronken heb ik apart gehouden voor de cavia´s. De rest maak ik vandaag schoon en snijd ik in roosjes. Ook daar gaat even de kook over. Ik ga er een hartige taart mee maken en gebruik dan meteen de twee doosjes champignons die ik nog heb staan. Ik kreeg zaterdag ook een flinke voorraad prei mee. Daar heb ik het groen vanaf gesneden. Ze liggen in de koelkast en blijven zo nog wel een tijdje goed. Ik ga nog bedenken hoe ik al die prei ga verwerken. Ik ga in elk geval niets invriezen, want de vriezer zit bomvol.

Mijn vader kwam zaterdag met een doos vol luxe brood aan. De raven vlogen meteen alweer! Ik hoef pas morgen voor het eerst brood te gaan bakken. Dat komt mooi uit, want raar genoeg snap ik nog steeds niet hoe ik dat allemaal voor de vakantie deed ;-).

Ook kwam er zaterdag een kreeft en een zak kokkels binnenvliegen. Wat een verrassingen! Wat dat betreft val ik toch elke dag van de ene verwondering in de andere en kan ik het vaak niet bevatten.