vrijdag 15 januari 2016

Willem jarig en Jan z´n snuffelstage

Vandaag is Willem jarig. Het is een rare verjaardag, want met mijn moeder gaat het nog steeds niet zo lekker. Ze mag vooralsnog niet naar huis, want haar bloed is niet in orde. Ook kan ze nog niet zonder zuurstofondersteuning. We hebben dus weinig zin om uit te pakken met een verjaardagsfeestje.

Willem is vandaag wel lekker een dagje vrij. Dat is fijn. Vanmorgen hebben we een beetje aangelummeld. Er zijn ook nog eens vier kinderen vrij. In verband met een studiedag van de docenten, geloof ik. Nu had Willem mooi de tijd om met één van de jongens naar de vuilstort te rijden, om daar maar weer eens een aanhangwagen vol troep (vooral uit de tuin) weg te gooien. Die stond al een poosje klaar.


selfie met Koos
Vanmiddag gaan we met een delegatie naar de Open Dag van de vervolgopleiding die Koos wil gaan doen. Hij wil naar de VeVa (Veiligheid&Vakmanschap).

Dan vanavond een extraatje bij de koffie. Zo is het toch een beetje een speciale dag.

Sinds 1 januari is onze bieb niet meer op vrijdagavond open. Zoooooo jammer!!! Ons heerlijke vrijdagavondritueel is zomaar om zeep geholpen :-(. Ik heb ook nog niet ontdekt wat ons nieuwe biebmomentje zou kunnen zijn. Zo zonde! Als je er geen vast biebmoment met de kinderen op nahoudt, komt er veel minder van om boeken te gaan halen. Zelf haal ik toch m´n boeken wel. Ik wil altijd wat te lezen hebben.

Volgende week hebben Hans en Koos tentamens. En Jan heeft drie dagen snuffelstage. En, heel bijzonder, die gaat hij bij mij doen! Hij gaat spullen voor de webshop inpakken, appeltjes drogen, bestellingen klaarmaken, assisteren bij de broodbakworkshop, mee naar de verpakkingen-groothandel en dat soort dingen. Ik heb er helemaal zin in!! (En Jan ook ;-)).