zaterdag 12 november 2016

De kleinkinderen te logeren; sjeu aan onze zaterdag!

Vandaag zijn Wim en Geertje zeven jaar getrouwd. Zeven? Ja heus! Zeven jaar alweer! Ze wilden de verjaardag van hun trouwdag eens gezellig met z´n tweetjes vieren. Een nachtje in een hotelletje en dan een dagje boemelen. Of de kinderen dan bij ons mochten komen logeren? Ja, natuurlijk! Leuk!

En zo kwam het dat Willem en Marinus gisteren opgewonden en uitgelaten bij opa&oma kwamen binnenrollen. Ze hadden er al een week lang de nachtjes voor afgeteld :-).

Logeren bij opa&oma is natuurlijk een feest! Opa&oma mogen ongestraft en ongegeneerd kindjes verwennen, want daar zijn opa&oma voor. Toch?

Opa had al beloofd, dat oma pannenkoeken zou bakken. Dat was dan vast al het eerste feestje :-).

De kinderen gingen tegen half 9 pas naar bed. Heel laat voor hun doen. Maar ze sliepen vrijwel meteen en hebben ook de hele nacht doorgeslapen. Om kwart over 6 hoorde ik het eerste kinderstemmetje. Ach, oude tijden herleefden :-). Zó gezellig.

Toen ze rond achten echt niet meer op de slaapkamer te houden waren, mochten ze fijn in het grote bad. Lekker veel schuim erin en spetteren maar! Wat me opviel was, dat de grote jongens (die uitsliepen), de uitgelaten, drukke kinderstemmetjes gewoon accepteerden :-). Als er normaal gesproken iemand van de huisgenoten luiddruchtig is op de vroege zaterdagochtend, wil dat nog weleens een geïrriteerde brul van de één of ander tot gevolg hebben. Maar niets van dat al. 

De kleinkinderen hebben de hele zaterdag met alle activiteiten meegedaan en alle ooms en tantes vonden het reuze gezellig!


Zo mochten de jongens ook mee koffie drinken bij ´oude oma´. Marinus had geen zin om op de foto de gaan. Die speelde liever met de autootjes.


Na het koffieuurtje moest er gewerkt worden! De aardappels die Willem tijdens de koffie al geschild had, moesten worden voorgebakken. Maar eerst werd er nog even een halve zak aardappels bij geschild, want we kregen steeds meer aanmeldingen voor het avondeten ;-). Er werd maar liefst 7 1/2 kilo aardappels geschild, in repen gesneden en voorgebakken.


Maria was uren lang hard aan het inpakken voor de webshop. Willem hielp haar een poos mee. En ik zette alles in de schappen. Daarna ben ik een half uur bezig geweest om de kamer en de keuken te stofzuigen. Want het zag er niet meer uit, na 200 kilo meel, zaden, pitten en noten inpakken!

De schappen liggen weer vol!
Maria verzorgde daarna de dieren. Het konijn kreeg een schoon hok en flink wat stro tegen de kou.


Vervolgens moest de badkamer worden gepoetst. Daar wilde Marinus wel graag een handje bij helpen!


Ik bakte intussen een lading eierkoeken bij wijze van feestelijke lunch. Ze verdwenen als sneeuw voor de zon!

Na de lunch bleef Willem jr. vooral aan Henk z´n zijde. Henk mag op zaterdag op de computer en dat vond Willem eveneens het leukst denkbare tijdverdrijf. En hoewel Marinus aanvankelijk ook aan het beeldscherm gekluisterd zat, was die het toch tamelijk snel zat. Hij vond het veel leuker, om lekker buiten te spelen. Eerst vermaakte hij zich met een emmertje stoepkrijt. Daarna kreeg hij ome Dirk zo gek, dat die wel even met hem naar het speeltuintje ging. Kostelijk, hoe die twee samen genoten :-)


Met een ontbijt van witte kadetjes, een lunch van pannenkoeken en een diner van patat, vond ik, dat er toch wat extra vitaminen toegediend moesten worden. Ik maakte daarom lekkere sapjes in de juicer. Braam-appelsap, witte druif-appel-citroensap en wortel-appelsap. En ook nog een grote kan witte druif-appel-mandarijn. Heerlijk!


Om kwart over 5 arriveerden Wim en Geertje. Ze hadden een heel gezellige dag gehad. De kinderen waren weer blij om papa en mama te zien! Wim en Geertje bleven eten. Trijnie en Gerwin waren ook van de partij. Gerwin had gisteren dikke pech. Zijn voet klapte dubbel. Nu zit hij in het gips :-(. 

Het frieten-eten was een ouderwets gezellig familiemomentje. We waren met z´n vijftienen en ik genoot.

Nu is de rust weergekeerd. Wim, Geertje, de kleinkinderen, Trijnie en Gerwin zijn weer huiswaarts gekeerd. De grote lummels doen hun eigen ding. Ik schilde een grote pan stoofpeertjes voor morgen. De kruidkoek is ook al gebakken. We gaan langzamerhand in de ruststand.