woensdag 23 november 2016

Ik voel me stokoud...

Eigenlijk wilde ik boven dit bericht schrijven: ik voel me 86. Maar daarmee zou ik misschien een echte 86-jarige beledigen ;-). Ik bedoel maar...

Ik heb deze blog nu ruim 8 jaar. Destijds was een blog best hip. Maar intussen natuurlijk allang niet meer. Er kwamen allerlei andere platvormen om dingen op te delen. Maar ik hield het bij bloggen en had daar meer dan genoeg aan.

De laatste tijd merk ik echter, dat ik, als vanzelf, best vaak over de eenvoudiglevenshop schrijf. Op zich is dat heel logisch, want de shop is een onderdeel van mijn dagelijkse leven geworden. Ik heb er werk aan, ben er enthousiast over, ik wil er dus over praten schrijven. Het veroorzaakt een beetje kortsluiting in mijn hoofd. Ik wil namelijk géén sluikreclame op mijn blog. Niet van een ander en niet van mezelf. Dussss....

bedacht ik, dat ik voor de meer zakelijke berichtjes liever wilde uitwijken naar facebook. Dat is niet zo moeilijk toch, zou je zeggen? Nou, voor deze trul is het dat dus wél, want ik heb me nooit met facebook bezig gehouden. Ik had geen account en keek/las  niet bij anderen.

Hans en Maaike zouden wel even een pagina voor me maken. Prima. Die pagina bestond nu een paar weken, maar was op mijn verzoek onzichtbaar, want ik moest eerst ´leren facebooken´. Ik vroeg aan Dirk, of hij me facebookles wilde geven. En jawel, gisterenavond had ik m´n eerste les(je). Al snel begon het me een beetje te duizelen. Maar goed. De pagina werd zichtbaar gemaakt en ik postte m´n eerste berichtje.

Vanavond kreeg ik van Maaike facebookles 2. Ik weet niet wat ik ervan moet vinden. Bloggen vond ik direct leuk. En volgens mij snapte ik dat direct. Maar facebook? Vrienden en likes en vriendschapsverzoeken en weet ik veel. Maar afijn. Het kindje is geboren en ligt nu in de couveuse zullen we maar zeggen.

En ik...ik voel hoofdpijn opkomen.
En ik...ik voel me stokoud.

Vanaf heden probeer ik dus op deze blog vooral privé-dingen te blijven uitwisselen. Op de Eenvoudig Leven Shop Facebookpagina vind je nieuws uit en over de shop. Ik kondig er nieuwe producten aan, zal er recepten posten, deel er weetjes en ditje en datjes. En natuurlijk zal ik er leuke acties op doen. Step by step. Eerst maar met babysteps :-).