woensdag 5 april 2017

Terug bij af...

Vanmorgen moest ik even laten controleren of de foute bacteriën om zeep geholpen waren door de antibiotica-kuur. Helaas! Ik werd halverwege de ochtend gebeld. De antibiotica die ik had gebruikt waren niet geschikt voor de bacterie die bij mij de ontsteking veroorzaakten. De assistente van huisarts vroeg, of ik me toch wel beter voelde. Ja echt. Ik voel me prima. ¨Toch heeft u nog een ontsteking,¨ zei ze. En ik moest naar de apotheek om een nieuwe (andere) antibioticakuur te gaan halen.

En dat was maar goed ook. Hoe waardeloos ik die antibiotica verder ook vind! Maar nog voordat ik bij de apotheek was, voelde ik de ontsteking weer opspelen. Toch vreemd, dat de klachten weg waren, zolang ik de vorige (achteraf foute) kuur gebruikte. Maar ja. Er is weer meer wat vreemd is.

Ik ben maar braaf aan de volgende kuur begonnen. Het is er nu één van maar vijf dagen. Maandag opnieuw controle en dan hoop ik dat de foute bacteriën echt weg zijn. Om mijn darmen te ondersteunen heb ik maar een nieuwe kefir opgezet. En ik heb een liter cranberrysap gedronken.

Trek in mijn eten had ik niet. En ik had nog wel zó lekker gekookt. De gehakt-pompoensaus van Echt eten, puur koken als vulling in wraps.