woensdag 4 oktober 2017

500 jaar Reformatie

REFO500
Deze maand, op de 31ste oktober om precies te zijn, is het 500 jaar geleden dat Luther zijn 95 stellingen op de deur van de slotkapel te Wittenberg spijkerde: het begin van de Reformatie. Er wordt in het hele land op allerlei manieren aandacht aan geschonken. Ook op de school waar Maria en Jan op zitten (het Wartburg College in Rotterdam) wordt dit feit herdacht. Er wordt op DV zaterdagavond 7 oktober door alle vier de locaties van het Wartburg College een bijeenkomst gehouden in de Singelkerk te Ridderkerk.

Programma
De school heeft een mooi programma samengesteld en het belooft een fijne avond te worden. Behalve docenten, leerlingen en hun ouders en familie zijn alle belangstellenden van harte welkom. Wat zou het fijn zijn, als de Singelkerk helemaal vol komt! Wat zal het mooi zijn, om met zo´n volle kerk het Lutherlied te zingen?

Het programma van de bijeenkomst is divers. Er is plaats voor meditatie, een verhaal, muziek, samenzang enzovoorts. Je leest er alles over als je op de afbeeldingen hieronder klikt. De bijeenkomst begint om half 8. Aanmelden is fijn (maar niet verplicht). Dan weet de organisatie op hoeveel mensen zij kan rekenen.

Lees meer (klik op de afbeelding)