maandag 2 oktober 2017

Nieuw bankstel

Net zoals we in 30 jaar geen nieuwe gordijnen kochten, kochten we in die tijd ook geen nieuw bankstel. Het bankstel wat we bij voor ons trouwen hadden aangeschaft heeft ons 12 1/2-jarig huwelijksjubileum wel gehaald. Maar op een gegeven moment was het toch echt op. Daarna diende zich steeds als we dringend aan een nieuw (lees: ander) exemplaar toe waren, uit onverwachtse hoek een bankstel aan. Het begon volgens mij met de afdanker van de overburen. Zij kochten een nieuw en wij deden nog een poosje met hun oude. Daarna een bankstel van een mevrouw uit onze gemeente, gevolgd door één van een nicht, één van een kennis van een tante en ten slotte één van een bloglezeres. Deze bankstellen gingen steeds nog wel een aantal jaren mee. Het ene was mooier dan het andere, het ene zat beter dan het andere, het ene was groen, het andere zwart. Het laatste bankstel was mooi en zwart, maar zat niet echt goed meer. We hingen er meer in, dan dat we zaten. Nu waren we eindelijk zo ver, dat we voor een nieuw exemplaar gingen!

We slaagden bij een Jeantique, een bedrijf wat regelmatig op deze blog adverteert. Binnenkort zal ik wat meer over het aankoop-proces schrijven. Nu laat ik graag zien, wat we uiteindelijk gekozen hebben en wat er vandaag bij ons is bezorgd: een bankstel, bestaande uit 2 banken. Eén extra lange, en één met een gewone maat. Daarnaast hebben we ook één losse fauteuil genomen. Wat zijn we er blij mee!

De lange bank

De twee nieuwe banken

en de losse fauteuil

Nadat in mei de vloer is gelegd en vorige maand de raambekleding is geleverd, zijn we nu met de levering van de nieuwe zitmeubelen bíjna rond, wat de zitkamer betreft. We willen nog graag een nieuwe lamp, want zitten nu nog met een peertje.Daarnaast willen we ook graag een échte pianokruk in plaats van de stokoude caféstoel, die er nu bij staat.En tenslotte willen we graag twee nieuwe binnendeuren. Er zitten nu gewone bouwdeuren in en die zijn niet alleen niet mooi, maar ook kapot.En dan is het wel weer even welletjes geweest :-).

We hebben gekozen voor tijdloze spullen van een goede kwaliteit en hopen er (heel) lang mee te doen. We houden niet zo van verandering. Bij ons dus geen trendgevoelige inrichting, waar we steeds over moeten nadenken. Hoe fijn het ook is om nu iets nieuws te hebben, het zijn ´maar´ spullen en we hebben er niet zo´n behoefte aan om ons daar steeds mee bezig te houden.