donderdag 22 maart 2018

Advertorial

Spelregels
Vooraf even de ´spelregels´ voor wie hier nog maar kort meeleest en zich afvraagt: ¨Een advertorial op deze blog? Hoezo?¨
Aan de linkerkant van m´n blog (en soms bovenaan) draaien banners van adverteerders. Dit zijn speciaal geselecteerde adverteerders, die producten of diensten aanbieden, die passen binnen ¨Eenvoudig Leven¨. Niet zelden ken ik de mensen en/of hun producten of diensten persoonlijk en kan ik uit eigen ervaring ze van harte aanbevelen.
Voor nieuwe adverteerders schrijf ik altijd een advertorial, om ze goed onder de aandacht te brengen. Terugkerende adverteerders vragen soms ook, of ik een advertorial wil schrijven. Bijvoorbeeld om aandacht te vragen voor een nieuw product, een actie, of iets dergelijks.
Omdat niemand zit te wachten op verborgen reclame, geef ik zo´n bericht altijd de titel ´Advertorial´ mee. U kunt dan zelf beslissen, of u verder wilt lezen, of de reclame aan u voorbij laat gaan. Elke maand verschijnt er maximaal één advertorial.

Deze maand komen aan bod:
- Vakantiehoeve De Grebbestee
- Rijwielhandel Hoogeveen
en deel ik nog wat nieuwtjes uit de
- Eenvoudiglevenshop

1) Vakantiehoeve De Grebbestee
De familie Roelofsen is met hun GREBBESTEE een nieuwe adverteerder op deze blog. En ik breng deze prachtige vakantiehoeve graag onder je aandacht.

De Grebbestee is een voormalige boerderij in het buitengebied van Achterberg in de provincie Utrecht. Centraler in Nederland kan niet en je zit ook op fietsafstand van De Veluwe. Op dit prachtige plekje hebben Rien en Margriet Roelofsen een vakantiehoeve gerealiseerd door de schuur bij hun boerderij te verbouwen tot vier knusse vakantiewoningen.
De huisjes
Elke woning is sfeervol ingericht en van alle gemakken voorzien. De huisjes zijn geschikt voor twee (max drie) personen en twee van de vier huisjes zijn daarbij ook rolstoelvriendelijk. De huisjes zijn beschikbaar voor vakantie, maar worden ook voor langere tijd verhuurd. Ook een losse overnachting behoort tot de mogelijkheden. 
Als je aankomt is het huisje uiteraard keurig schoon, maar vind je bovendien de bedden al schoon en fris opgemaakt. Hoe fijn is dat?
De omgeving
De omgeving is er prachtig! Je zit heel centraal en er is voor elk wat wils. Om maar wat te noemen: De Betuwe, die straks weer zo prachtig bloeit en waar je dan heerlijk kunt fietsen. De dierentuin (Ouwehands Dierenpark) in Rhenen. De rivier de Rijn. De bossen. Winkelen, bijvoorbeeld in Veenendaal. Kasteel Amerongen. Het is teveel om op te noemen.

Boeken
Rien en Margriet zijn nog maar pas begonnen met de vakantiehoeve. In overleg is er van alles mogelijk en er zijn nog vele plannen. Daarover lees je op hun blog. Wil je een poosje van dit prachtige plekje bij deze gastvrije familie genieten? Neem dan snel contact met hen op.

2) Rijwielhandel Hoogeveen
Rijwielhandel Hoogeveen is onze eigen ´hofleverancier´ als het om (gebruikte) fietsen gaat. Dat onze fietsenmaker op deze blog gekomen is, is een verhaal apart. Lees maar mee.

Het ongelofelijke verhaal van de zoveelste gestolen fiets
Het was de eerste schooldag van dit jaar en Jan was juist met frisse tegenzin naar buiten gestapt om aan de 22 kilometer lange fietstocht naar school te beginnen, toen hij rechtsomkeert maakte: ¨Mam, mijn fiets is er niet!¨
Afijn. Ik schrik niet zo snel meer, van zoiets en dus begon ik het riedeltje af te draaien: ¨Wanneer heb je hem voor het laatst gebruikt? Heeft Koos of Leendert hem geleend? Staat hij toevallig nog bij een bushalte?¨ Enzovoorts. Lang verhaal kort: Jan had hem op de laatste schooldag voor de kerstvakantie in de tuin gestald en daarna had niemand hem meer gebruikt of gezien. Conclusie: de zóveelste (uit de tuin) gejatte fiets. Grommm!!

Jan kreeg een OV-kaart in de hand geduwd en werd gesommeerd naar de bushalte te rennen. In zo´n geval gaan wij niet meteen over tot het kopen van een nieuwe (tweedehands) fiets, want niet zelden komt zo´n gestolen fiets nog wel boven water. Deze keer leek ons zoeken in allerlei fietsenstallingen, bij winkels, bij bushaltes etc. vruchteloos. In de voorjaarsvakantie besloten we een nieuwe (ja, tweedehands) fiets te gaan kopen bij Hoogeveen in Nieuw-Lekkerland. Maar er kwam één en ander tussen en de fiets werd niet gekocht. 
Op de maandag ná die vakantie werd ik gebeld door Hoogeveen: of wij soms een Batavus fiets misten. Ja!! Jan z´n fiets bleek al heel lang ergens onder aan de dijk naar Papendrecht te liggen. De fietsenmaker had hem daar zien liggen en was op een dag, toen die fiets steeds maar niet werd weggehaald, eens poolshoogte gaan nemen. Framenummer genoteerd en nagezocht in de administratie. Die fiets bleek van ons! Helaas was de fiets behoorlijk toegetakeld. Ik vroeg de fietsenmaker, of hij, als hij er weer langs kwam, de fiets wilde meenemen om hem te repareren. Dus geschiedde. Althans: het meenemen. Het repareren bleek onbegonnen werk. De fiets was compleet vernield. Zonde!! Jan had hem nog maar een paar maanden. Zijn vorige fiets was ook al gestolen :-(.Maar nu wachtten we niet langer. Willem is samen met Jan een prachtige nieuwe (ja, ja, tweedehands) fiets gaan uitzoeken. Hopelijk gaat Jan er nu jarenlang plezier van hebben en blijven de dieven er met hun p*ten vanaf!

Een totaalplaatje
Bij Hoogeveen kun je terecht voor een enorm assortiment nieuwe fietsen van allerlei merken (dealer van Trek, Sparta, Cortina, Multicycle). Behalve allerlei merken leveren ze ook allerlei soorten: kinderfietsen, damesfietsen, herenfietsen, stadsfietsen, elektrische fietsen enzovoorts.
Hoogeveen heeft verder ook altijd een mooie voorraad gebruikte fietsen. Allemaal keurig opgeknapt en nagekeken, uiteraard! Wij kunnen er altijd goed slagen.
En dan is Hoogeveen ook nog eens de perfecte rijwielhandel als het gaat om het uitvoeren van reparaties en onderhoud. Ze hebben voor het gemak een heel goede en GRATIS haal- en brengservice in de regio.
Zie je: Rijwielhandel Hoogeveen is er voor het hele totaalplaatje!
Op het web
Bij Hoogeveen kun je ook online terecht in de webshop waar iedere fietsliefhebber van zal smullen. Zóveel producten en zóveel uit voorraad leverbaar! Verzending naar elk adres in Nederland en bij een bestelbedrag van 40,00 is dat zelfs gratis!

Service
Moet ik het nog over service hebben? Nee toch?! Als ze zelfs de moeite nemen om gestolen fietsen bij de rechtmatige eigenaar te brengen, dan zegt dat volgens mij genoeg. Van harte aanbevolen!

3) Eenvoudiglevenshop
Als laatste wil ik nog even wat nieuwtjes delen uit de Eenvoudiglevenshop. De tijd dat we alleen/vooral bakmixen leverden ligt al even achter ons. Ons assortiment breidt zich week na week verder uit. 

Keukenspullen
Zo namen we in de categorie ´Keukenspullen´ prachtige, handgemaakte houten producten op. Gemaakt door mensen die het tijdelijk moeilijk hebben in het leven. Ons toppertje is de stokbroodplank van bijna een meter lang, die enorm leuk is als hippe tapasplank. Maar ook de set broodplankjes op een houder zijn om verliefd op te worden.

Persoonlijke verzorging
Eerlijke, eenvoudige producten, die goed zijn voor mens en milieu. Dat is wat we willen, toch? Heel binnenkort komt de bekende biologische Werfzeep in de shop. En ook bamboe tandenborstels en tandpasta zonder troep. Maar dat is nog heel even wachten. Wat we wel alvast in het assortiment hebben is: blikjes deodorant in 6 verschillende geuren. Helemaal puur natuur op basis van o.a. bijenwas. 
Eenvoudig huishouden
En er is een nieuwe categorie in het leven geroepen: eenvoudig huishouden. We hebben nog maar een beperkt assortiment, maar ook dat wordt snel uitgebreid. Voor nu kun je alvast bij ons terecht voor een groenteborstel van kokosvezels, waarmee je zoveel méér kunt schrobben dan alleen maar groente en fruit. Ook hebben we fijne knijpers van hout uit ecologisch beheerde bossen. Zelfs ook knijpers zonder metaal. 
Stukje bij beetje worden we steeds completer en hebben we méér producten om blij van te worden. Nieuwe producten vind je steeds aangekondigd op onze Facebookpagina