dinsdag 12 maart 2019

Dol op groenten en ook op chocola ;-).

Ik ben dol op groenten. Ik ben daarom echt een grootverbruiker en ben heel blij, dat ik altijd voordelig aan grote hoeveelheden kan komen. Dat geldt ook voor fruit, trouwens. Het voelt altijd enorm rijk om onbeperkt groenten en fruit te kunnen eten. In vergelijking met andere landen zijn groenten en fruit hier heel goedkoop. Zeker als je er op let, dat je seizoens-groenten en -fruit koopt en de aanbiedingen in de gaten houdt.

Gisteren ging ik weer naar de markt om allerlei restanten bij de groentekraam op te kopen. Ik kwam met een kofferbak vol thuis en had evenveel betaald als iemand, die een kilo luxe vlees bij de slager koopt. Vandaag moest ik me bijna inhouden, om niet steeds een banaan of wat druiven of wat dan ook te snoepen. Niet dat fruit snoepen nu zo erg is, maar teveel is nooit goed, hè. Ook wat groenten betreft kon ik lekker helemaal los. Dat begon gisterenavond al, toen ik een grote bakplaat vol groenten grillde. Dat is echt het allerlekkerste eten wat ik bedenken kan, geloof ik :-). Gewoon simpel groente met olijfolie en zeezout en wat kruiden. Er was van alles en nog wat: pompoen, zoete aardappel, paarse bloemkool, aubergine, spercieboontjes, uien, snoeptomaatjes en broccoli. Het was niet alleen lekker om te eten, maar ook nog eens een feest om te zien!


Vanmiddag belegde ik mijn brood met groenten en fruit. Ook al zo lekker. Véééééél lekkerder dan chocoladepasta of hagelslag of appelstroop. En natuurlijk ook veel gezonder :-). Er ging een flinke laag witte kool, wat rucola en wat schijfjes appel op mijn zelfgebakken boterham.


Vanavond kookte ik nasi. Dat is een beetje ´standaard´ als Hans er niet is. Die houdt niet van nasi en bami enzo. Vandaag kwam hij niet thuis eten en het werd dus nasi. Met weer heel veel groenten: witte kool, ui, knoflook, taugé en spaanse peper. Het werd een luxe variant vandaag: met ei, zelfgebakken kroepoek en zelfgemaakte satésaus. Dat was om te vieren, dat Maaike weer veilig thuisgekomen was! Ze is een hele week bij mijn vriendin Ellen geweest. Zomaar lekker een hele week vakantie. Toe maar!

En Maaike zou Maaike niet zijn, als ze haar koffier niet vol verrassingen had. Er kwam een mega-luxe doos met een soort negerzoentjes te voorschijn. Allemaal verschillende smaakjes. Die zijn voor zondag bij de thee.


Voor Willem en mij was er apart nòg een chocoladeverrassing. Een reep lekker pure chocolade (85%) voor af en toe een blokje gezonde snoeperij. En dan nog een zakje wat minder gezonde chocola in allerlei smaken. Dat houden we voor speciale gelegenheden! Voor af en toe een echt verwenmomentje :-). Ja, daar kunnen we echt van genieten, van zoiets!