dinsdag 29 maart 2022

Gelukkig Nieuwjaar

Zaterdagavond zijn we naar een Nieuwjaarsconcert geweest. Ja heus, op 26 maart gingen wij naar een Nieuwjaarsconcert! Hoe dan?

Tja. Corona. Door corona waren er natuurlijk heel lang geen echte, live, concerten geweest. En toen het er ergens in februari naar uit begon te zien, dat de corona-maatregelen zouden worden opgeheven, zag onze Maaike een berichtje, dat Marco den Toom een Nieuwjaarsconcert zou geven in de Laurenskerk, met als thema: ¨uit dankbaarheid¨. ¨Zullen we daar naartoe gaan?¨ stelde ze voor. ¨Ja!¨ Daar hadden we echt zin in. 

En zo kwam het, dat we zaterdagavond met z´n achten naar de Laurenskerk gingen: Maaike, Wim en (kleinzoon) Willem, Leendert en Thea, Henk, Willem en ik. 

Het concert begon al om 19.00 uur en het was haasten, om dat te halen. Het was echt 1 minuut voor 7, toen we de kerk binnenstapten. Veel keuze in zitplaatsen heb je dan niet. Maar we vielen met onze neus in de boter. Vooraan was er nog een hele rij lege stoelen en we konden zo zelfs nog gezellig bij elkaar plaatsnemen. Voor kleinzoon Willem was het de eerste keer, dat hij zoiets meemaakte. Het was prachtig om zijn reactie te zien, toen hij die enorme kerk binnenkwam. Hij keek omhoog, naar de gewelven en zei vol verwondering: ¨Woooooow!¨ Wat is het toch mooi om dingen ineens door de ogen van een kind te zien.

Het concert was prachtig. Het openingsnummer was samenzang van enkele coupletten van psalm 90, de oudejaarspsalm. Samenzang met meer dan 1400 mensen in zo´n oude kerk, hartje Rotterdam met Marco achter het orgel, dat is echt mooi.

Het programma was super afwisselend. Hier en daar lichtvoetig, maar ook serieus indrukwekkend. Met de verrassing van een mystery guest op het transeptorgel. 

O ja, en ook nog een gezellige pauze, waarin Leendert voor iedereen iets te drinken haalde en er door de organisatie getrakteerd werd op saté. Dat was natuurlijk ook heel feestelijk.

Kortom: het was ouderwets genieten, deze nieuwjaarsavond in maart :-). Al die online evenementen waren best een fijne oplossing, tijdens de corona-tijd. Maar er gaat toch niet boven LIVE!