donderdag 22 september 2022

Advertorial

Spelregels

Vooraf even de ´spelregels´ voor wie hier nog maar kort meeleest en zich afvraagt: ¨Een advertorial op deze blog? Hoezo?¨
Aan de linkerkant van m´n blog (en soms bovenaan) draaien banners van adverteerders. Dit zijn speciaal geselecteerde adverteerders, die producten of diensten aanbieden, die passen binnen ¨Eenvoudig Leven¨. Niet zelden ken ik de mensen en/of hun producten of diensten persoonlijk en kan ik uit eigen ervaring ze van harte aanbevelen.
Voor nieuwe adverteerders schrijf ik altijd een advertorial, om ze goed onder de aandacht te brengen. Terugkerende adverteerders vragen soms ook, of ik een advertorial wil schrijven. Bijvoorbeeld om aandacht te vragen voor een nieuw product, een actie, of iets dergelijks.
Omdat niemand zit te wachten op verborgen reclame, geef ik zo´n bericht altijd de titel ´Advertorial´ mee. U kunt dan zelf beslissen, of u verder wilt lezen, of de reclame aan u voorbij laat gaan. Elke maand verschijnt er maximaal één advertorial.

(Wellicht ten overvloede: als ik buiten deze advertorials op mijn blog weleens een link plaats naar een winkel, evenement, of wat dan ook, dan zijn dat altijd onbetaalde links en heeft het niets met reclame te maken.)

Het is best een tijdje geleden, dat er op deze blog een advertorial te lezen was. Maar vandaag zijn er twee bedrijven, die hier in het zonnetje staan. Het is de Grebbestee, waar allerlei leuke (nieuwe) workshops gegeven worden. En het bedrijf van onze zoon Koos: Luijk bestratingen en tuinaanleg. Benieuwd? Lees dan maar snel verder :-).

De Grebbestee

Misschien ken je De Grebbestee in Achterberg (U) wel? De Grebbestee van de vakantiehuisjes? Dan weet je dat Margriet van de Grebbestee een echte duizendpoot is. Wat begon met het verhuren van vakantiehuisjes met de mogelijkheid voor Bed&Breakfast én een theeschenkerij, groeide tegelijk óók uit tot een plaats, waar allerlei leuke cursussen en workshops te volgen zijn. Dat heeft dan weer alles te maken met de creatieve interesses van Margriet.

Spinnen en vilten

Als het om hobby´s gaat is Margriet haar grootste passie: wol! Ze houdt van spinnen en van vilten en geeft ook alweer een aantal jaren spin-les en vilt-les. De laatste tijd zijn er steeds meer mensen, die nieuwsgierig zijn naar deze oude ambachten. Er is regelmatig in het nieuws, dat Nederlandse schapenboeren de schapenwol moeten laten vernietigen, omdat het niets waard is en er niets mee gedaan wordt. Dat is natuurlijk echt heel erg zonde, want dat prachtige natuurproduct is voor heel veel zaken te gebruiken. Spinnen en vilten zijn dus twee technieken om wol te gebruiken en er mooie dingen van te maken. Ook dit najaar kun je bij Margriet weer een cursus spinnen of een workshop naaldvilten volgen.



Tijdens de cursus spinnen kun je ook kennis maken met vlas spinnen. Ook dat is natuurlijk een super oude techniek. Het gaat heel anders dan wol spinnen. Je maakt namelijk eerst een zogenaamde vlasrok. Nieuwsgierig? Margriet kan je er van alles over leren!




Nieuw! Sokkenwol verven


Van wol spinnen tot wol verven is natuurlijk niet zo´n grote stap. Het is een logisch vervolg. En wol verven doet Margriet dan ook al járen. Natuurlijk kan dat wol verven met allerlei materialen en volgens allerlei technieken. Geweldig om dat allemaal uit te proberen en te leren en je te laten verrassen door de heel verschillende resultaten.

Margriet wil haar kennis en ervaring graag delen en geeft nu de workshop sokkenwol verven. In een ochtend leer je verschillende technieken. Je krijgt hiervoor drie strengen à 100 gram naturel sokkenwol. De sokkenwol is een mengeling van 75% puur schapenwol en 25% nylon. Dat nylon zorgt ervoor, dat het geschikt is om er sokken van te maken. Maak je sokken van alleen wol, dan is dat niet sterk genoeg en trap je er zó gaten in . Van die sokkenwol kun je trouwens ook iets anders maken, bijvoorbeeld een leuke muts of sjaal of zo.

Tijdens de workshop ga je de drie strengen verven naar eigen inzicht. Stippen, strepen, kakelbont, gemêleerd, het kan allemaal.





Aan het einde van de ochtend ga je met drie zelf geverfde strengen wol naar huis. Je hebt een leuke ochtend gehad en bent ook verwend met thee/koffie en wat lekkers. En dat allemaal voor 55 euro. Als je op de website kijkt, vind je de datums van de workshops. Maar je kunt Margriet ook bellen om wat af te spreken voor bijvoorbeeld een vriendinnenuitje, een zussendag, of iets dergelijks.

Weven

Ja, er staat nog weer iets nieuws in de startblokken: weven! Ook met wol natuurlijk :-). Margriet tikte een tijdje geleden een prachtig, groot, antiek weefgetouw op de kop. Het is uit 1700 en dus super oud.

Begin november zal het weefgetouw helemaal nagekeken en ingespannen worden en dan hoopt Margriet vanaf eind november demo´s weven te kunnen geven. Dus als je tegen die tijd daar bent, is dat een leuke bonus.


Het zal me niets verbazen als er ooit ook weefcursussen komen :-). Ik zei het al: Margriet haar grote passie is WOL.

Luijk Bestratingen en Tuinaanleg

En dan ook nog het bedrijf van onze zoon Koos. Dat is natuurlijk extra leuk, om over te schrijven :-).

Koos is een jonge (22), enthousiaste ondernemer. Hij is per 1 januari van dit jaar voor zichzelf begonnen, nadat hij 5 jaar ervaring heeft opgedaan als stratenmaker bij verschillende bedrijven.

Aanvankelijk ging hij vooral aan de slag in het grijs (straatwerk), maar na enkele maanden kwam daar steeds meer groen (tuinaanleg) bij. Dat ging min of meer vanzelf, omdat zijn broer Hans in april óók voor zichzelf begon en die zit in het groen. Bovendien had Koos in de afgelopen jaren in zijn vrije tijd ook al tuinen gedaan en dat was hem goed bevallen. Bij tuinaanleg staan Koos en Hans nu met hun achtergrond samen sterk. Hoe mooi is dat!

Koos gaat geen klus uit de weg, zo lang het maar met ´buiten´ te maken heeft. Straatwerk natuurlijk, maar ook het plaatsen van schuttingen, het aanbrengen van beschoeiïgen, het realiseren van overkappingen, onderhoud van groen enzovoorts. Ook grotere tuinen zijn geen probleem.

De ijzeren regel van Koos is: Ik ga pas weg, als de klant 100% tevreden is.

Koos heeft geen lange wachttijden. Bij het aannemen van een klus bent u op dit moment al begin volgend jaar aan de beurt.

Behalve het zware fysieke werk in de tuin, vindt Koos het werk achter de computer ook heel leuk. Hij maakt dan de mooiste ontwerpen en kan zelfs voor een 3D-tekening zorgen. Misschien heeft u zelf al een ontwerp in uw hoofd? Of heeft u bepaalde wensen en eisen? Dan vindt Koos het een geweldige uitdaging om u te helpen met het ontwerp.

Over uitdagingen gesproken: het leveren van tuinmaterialen is dat tegenwoordig zeker! Er zijn leveringsproblemen en onzekere prijzen. Wat helpt is, om hierover geheel transparant te zijn. Geen beloften doen, die je niet na kunt komen. En als het moet, werken met een zogenaamde open calculatie. En natuurlijk geeft Koos ook graag advies over welke materialen het meest geschikt zijn in uw tuin.

Nieuwsgierig geworden? Dan laat ik snel wat foto´s zien van projecten, die Koos dit jaar deed:

Eerst een voor- en nafoto van een tuin, waarbij de uitdaging was, dat de bomen verplaatst moesten worden. Dat was een kolfje naar de hand van broer Hans, want die is European Tree Worker.


voor

Na

In de overkapping kwamen tegels, die er spiegelglad en strak in gelegd zijn. Een staaltje vakmansschap!

onder de overkapping

En ook het terras bij de gevel ligt er prachtig in:



Bij een andere klant werd er een mooie voortuin aangelegd. Van een saai tegelpleintje werd er iets gezelligs gemaakt, helemaal naar de wens van de klant:

Voor


Na

De volgende voor- en nafoto´s spreken voor zich. De klant wachtte al enige tijd op straatwerk. Wat zullen ze daar nu heerlijk over het mooie pad lopen!


Voor


Na

Contact opnemen met Koos? Zijn telefoonnummer staat op z´n bus: 06-16103654


Mailen kan natuurlijk ook: luijkbestratingen@gmail.com
Of kijk op z´n socials:
Instagram www.instagram.com/luijk.bestratingentuinaanleg/
Facebook luijk bestratingen en tuinaanleg

LET OP: Koos werkt vanuit Strijen. Zijn werkomgeving ligt in een straal van 30 - 40 kilometer om Strijen, grofweg de hele Hoekse Waard en een deel van Zuid-Holland.