maandag 6 november 2023

Er even samen tussenuit

Eigenlijk wilden Willem en ik er van de zomer nog even samen op uit. Maar daar was net niets van gekomen, ook al had Willem drie hele weken vakantie. 

De eerste week besteedden we aan/op de Terdege Zomerfair. Hoe leuk dat ook was, het was niet bepaald vakantie. Het was gewoon keihard werken :-).

De tweede week gingen we samen met onze Henk en neef Henk kamperen. Hoe leuk dat ook was, het was niet ´even samenzijn´. We hadden wel bedacht om in die week samen wat wandelingen te gaan maken. Maar dat liep anders, vanwege de vele regen. 

De derde week ging op aan allerlei klusjes, met tussendoor nog wel wat leuke activiteiten. Maar dus nog steeds niet het heel even samen erop uitgaan, waar we zo´n zin in hadden.

Okay. Het was nou ook weer geen ramp. En we zouden wel kijken, of er nog een gelegenheid langs zou komen, dat we toch nog even samen weg zouden gaan. 

En jawel! Vorige week zag het ernaar uit, dat dat wel zou lukken. Er stond geen workshop gepland en ik had ook geen andere bijzondere verplichtingen. We hakten de knoop door en Willem vroeg voor de donderdag een vrije dag aan op zijn werk. Op vrijdag werkt hij altijd in de webshop, dus daar hoefde hij geen vrij-aanvraag voor bij zijn baas in te dienen :-). 

Wat hadden we er een zin in! We zouden gaan wandelen, voor een nachtje een hotel boeken en de andere dag nog wat boemelen. Lekker even gewoon ´Willem & Teunie zijn´.

Maar ja, toen werd er precies voor donderdag een fikse storm voorspeld. Dat was een streep door onze wandelplannen. Maar niet getreurd. Eigenlijk hadden we allebei nog best het één en ander aan kleding nodig. Dus besloten we op donderdag te gaan shoppen en dan op vrijdag te gaan wandelen.

Volgende punt van beslissen was, wáár we dan heen zouden gaan. We overwogen Leiden. Later ´ergens aan de kust´. Vervolgens ´een stad´. Het werd uiteindelijk: Mechelen! En op weg daarnaar toe zouden we dan mooi overdekt kunnen gaan winkelen in Wijnegem. De meiden wisten te vertellen, dat je daar wel een dag kon doorbrengen, zó groot. En je kon er ook lekker lunchen enzo. Nou, dat zou best goed komen.

Onze vrije dagen begonnen heel feestelijk. Mijn vriendin Wilma was namelijk jarig en daar gingen we ´s morgens eerst koffie drinken. Je zit dan toch wel heel ontspannen, met twee vrije dagen voor de boeg! We genoten van de gesprekken met die en gene, van de koffie, de taart, de brandende houtkachel. 

Bij Wilma vandaan reden we even langs de Jumbo voor 2 lunchsalades en wat lekkere dingetjes voor onderweg. 

Het weer was intussen al erg onstuimig. Flinke wind en stevige buien. Het was dus maar goed, dat we ons plan B hadden opgesteld. Zonder oponthoud arriveerden we in Wijnegem. Er is daar inderdaad een enorm winkelcentrum. En wat was het er druk!! Enorm! Later hoorden we, dat het in België herfstvakantie was. Dat verklaarde al die gezinnen met kinderen, die er liepen.

We werden allebei enigszins overweldigd door de grootte en de drukte. En ik had weliswaar de app van dat winkelcentrum gedownload, maar snapte het systeem niet echt. Dus keken we steeds maar op de borden, om te zien hoe we lopen moesten. Het waren voor ons bekende winkels, waar we wilden kijken. C&A, de We, de Zara etc. 

We hoefden ons niet te haasten, want de winkels waren tot 20.00 uur open. We deden het dus op het gemakje. Maar na een aantal winkels hadden we het echt wel gezien. En hoewel niet ons hele boodschappenlijstje afgewerkt was, hadden we toch wel het één en ander gekocht. De rest komt wel een andere keer. 

We liepen weer naar onze auto, aten onze salades (al was het al lang en breed lunchtijd geweest) en reden daarna naar Mechelen.

Het was al donker, toen we daar onze auto in een parkeergarage parkeerden. We moesten even zoeken, hoe we lopen moesten en arriveerden rond kwart over zes bij het hotel. We installeerden ons in onze mooie kamer en zoefden met de lift weer naar beneden, want we hadden een tafeltje gereserveerd in het restaurant. Poeh, echt luxe hoor. 

We hebben heerlijk gegeten. Ik had pompoensoep gekozen als voorgerecht en een salade met geitenkaas als hoofdgerecht. Het was echt top. Het toetje liet ik aan me voorbijgaan. Daarvoor in de plaats genoot ik van verse gemberthee. Met bolle buikjes zoefden we met de lift weer omhoog naar onze kamer :-).

We hebben geslapen als roosjes. Hoe heerlijk, als je wakker wordt en je weet, dat je nog een hele vrije dag voor je hebt liggen! Met als begin het ontbijtbuffet. Iets waar ik altijd erg van geniet. Al dat heerlijks, waar je zomaar uit mag kiezen. Dan voel ik me echt als een kind in een snoepwinkel :-).

Het volgende hoogtepunt was de wandeling, die we wilden maken. Het was nog wat winderig, maar droog. Prima wandelweer! Ik had een mooie wandelomgeving gezien bij Bonheiden. Willem installeerde een app op zijn telefoon met de wandelroute. De telefoon kon gewoon in de jaszak en een stem vertelde precies hoe we lopen moesten. Geweldig toch, dat dat allemaal mogelijk is!

Het eerste stukje van de route ging door het dorp. Daarna stapten we door bossen en weidegebieden. Het was werkelijk prachtig. De zon ging zelfs nog schijnen. Ok, het was hier en daar erg drassig. En op een gegeven moment was de weg versperd door een omgewaaide boom. Maar dat was allemaal geen probleem met goede wandelschoenen en af en toe wat acrobatische toeren :-).

Het was een prachtige wandeling van zo´n 11,5 kilometer. We waren er écht even samen tussenuit geweest!


Tijd om weer op huis aan te gaan. Daar hadden we allebei toch ook weer zin in. Maria en Maaike zaten daar samen met Julian en Naomi op ons te wachten. We een heerlijk welkom!


We dronken een bakje koffie en daarna schoof ik maar weer achter m´n aanrecht. En nee, ik ging daar niet een prachtig gestylde salade maken. Ik kookte een simpel maar lekker ´prakkie´ met aardappelen, rode kool uit de weck, appelmoes uit de weck en hamburgers. En lekker dat het was! Oost West, thuis best!