dinsdag 6 februari 2024

En toen waren we weer thuis ...

 Tja! Toen waren we weer gewoon thuis :-). En natuurlijk is het: Oost West, thuis ´t best! Maar eerlijk is eerlijk: ik was onze break nog helemaal niet zat, hoor. Wat was het fijn, om er even helemaal tussenuit te zijn! Het heeft me echt goed gedaan. De laatste weken had ik erg veel last van mijn schouders en nek. En die pijn is compleet verdwenen. Ik denk, dat stress toch de grote boosdoener was. Die stress hebben we er fijn uitgewandeld :-).

Het ging trouwens, zoals ik al voorspeld had. Toen we eenmaal uitgecheckt waren, keken we elkaar aan en vroegen we ons af: ¨En nu?¨ Gingen we nog iets doen, om ons uitstapje te rekken? Of was het mooi genoeg geweest en gingen we naar huis? Nou, het laatste, hè. We verlangden weer naar thuis, naar de kinderen, de kat, de hond, alles. En dus stapten we even over half 1 de oprit op, waar Henk en zijn vriend William aan het scheuren waren met een bestuurbare auto, waar een klant op z´n bestelling stond te wachten, waar Hans aan het hout kloven was, kortom: waar de nodige reuring was.


We pakten onze tassen uit, keken of er bijzondere post was, dronken een kopje koffie en gingen aan de slag. Ik zat zó weer in het zaterdagmiddag-ritme en dat betekent onder andere: rond half 5 naar Sliedrecht voor de wekelijkse boodschappen. Thuisgekomen alles op z´n plek leggen en inventariseren hoeveel bordjes er op tafel moeten. En even later zaten we met z´n tienen aan de zaterdagse frieten.

Deze week hebben we een stagière in onze shop: nichtje Rhodé is van de partij. Ze zit in de tweede klas van de middelbare school en dit is haar eerste stage. Enerzijds vol verwachting, maar anderzijds met een gezonde dosis spanning, kwam ze gisteren binnenstappen. Ze helpt vooral Maria met inpakken, maar er komen ook allerhande andere werkjes langs. Zo ging ze vanmiddag samen met Maria een proefbaksel doen. Dat hoort er hier natuurlijk ook helemaal bij.

Het is een drukke week in de shop, want vrijdag is het weer de eerste workshop van het seizoen. Maar ´s avonds pak ik toch graag m´n breipennen op. Vorige week, tijdens onze vakantie, begon ik aan een babyjurkje en vandaag had ik het af. Zo leuk, zo´n klein werkje! Ik ben benieuwd welk baby-tje het zal dragen. 

Er is nog een restje wol over. Eens kijken, of ik daar nog bijpassende slofjes van kan maken...