maandag 19 februari 2024

Geboren!

Gisterenavond zijn Willem en ik weer opa en oma geworden. We hebben er een kleinzoon bij.

Zaterdagavond was Maaike nog op de verjaardag van Hans. Het was al de zesde dag na de uitgerekende datum. Ze was super dapper en probeerde vooral rustig af te wachten. Maar oh, wat had die week voor haar gevoel lang geduurd! En niet alleen voor haar. We werden allemaal een beetje wiebelig :-).

Maar juist toen ik gisterenavond naar de slaapkamer liep, om maar eens naar bed te gaan, kwam het lang verwachte telefoontje! Jaap belde, dat ´het´ geboren was! Een zoon! Het was kersvers nieuws, want Sem was nog maar 20 minuten geleden ter wereld gekomen. En ja, als we wilden, mochten we meteen komen kijken.

Als we wilden? Natúúrlijk wilden we dat! We wisten niet hoe snel we in de auto moesten springen. We hadden een beetje pech, want bij de afslag Ridderkerk/Barendrecht zetten wegwerkers juist de laatste pionnen neer: afgesloten! Nu moesten we eerst doorrijden naar Rhoon en daar omkeren. Maar met een klein beetje oponthoud arriveerden we dan toch bij Jaap en Maaike en maakten we kennis met Sem.

Wat een mooi, mollig kindje! En wat fijn, dat alles zo voorspoedig gegaan was! Een mooie, vlotte thuisbevalling.Wat een wonder toch weer.

Terwijl Sem hard z´n best deed om aan de borst te drinken, kregen we het geboorteverslag te horen. Toen Sem moe werd en de borst los liet, werd de weegschaal gehaald. Poeh hé! 3880 gram, schoon aan de haak.
De verloskundige deed de onderzoekjes en de testjes voor de Apgar score en Sem kreeg een dikke tien. Wat prachtig, dat we bij dat prille geluk aanwezig mochten zijn!

Maar nu was het genoeg, hoor. We zouden tenslotte maar éventjes kijken! En stijf van de adrenaline reden Willem en ik even later de donkere nacht in. 

Nog voordat we thuis waren, kwam het officiële geboortebericht in de gezinsapp. Compleet met fotootjes van een aangekleed jongetje.


En ik moest denken aan wat mijn vader altijd zei: ¨Het zijn mooie appeltjes, als ze geplukt zijn!¨

Sem vult nu precies een gaatje op, op de verjaardagskalender. Op de 17e is Hans jarig, de 18e Sem geboren en op de 19e is Trijnie jarig. Drie op een rij. Sem is ons achtste kleinkind. We hebben nu 4 kleindochters en 4 kleinzoons.