zaterdag 7 november 2015

Een rommelweek die omvloog en de reservelijst voor de workshop Brood Bakken

Wat een rare, rommelige week was dit! Ik heb het idee, dat ik niets gedaan heb, maar het toch heel druk had. Er viel sowieso een werkdag tussenuit, want woensdag was het Dankdag voor gewas en arbeid.
Daarnaast was onze kersverse schoonzoon jarig en ook mijn vriendin. Er ging een ochtend heen met een interview voor een special van Woord & Daad, waar ik, vanwege het goede doel, aan meewerkte. Een deel van een middag bracht ik op de basisschool door, voor een gesprek met de School-Maatschappelijk Werker. Tja, als je dan ook nog een achterstandje weg te werken hebt vanwege het geboemel vorige week met onze vrienden...dan heb je het raar druk.

Maar nu is het dan toch zaterdag geworden. Ook altijd een rommelige dag. Maar toch vaak leuk. Zoals overigens de afgelopen week, ondanks drukte, echt wel fijn was.

Soms verlang ik weleens naar een gestructureerd en rustig huisvrouwenleven. Zo´n leven, waarin je op welke dag van de week dan ook precies weet wat er gaat gebeuren. Alles onder controle, zeg maar. Maar dat is zo´n ver-van-mijn-bed realiteit! En, als ik er goed over nadenk, dan vind ik het toch ook wel best, zoals het gaat. Ok. Het is rommelig. Het is druk. Maar ik houd toch wel van verrassingen en vind het leuk om creatief om te gaan met alle dingen die ik wil en die ik moet.

Dat is trouwens ook zo, als het gaat over uitkomen met je budget. Ik vind het prima, als ik al mijn creativiteit in de strijd moet gooien, om uit te komen. Er mag best wat druk op staan. Het wordt pas vervelend als het je boven het hoofd gaat groeien en het je gaat beheersen. Dan slaat het je lam.

Op keukengebied is er ook al een flinke slag geslagen. Vorige week zaterdag hebben we de tekening besproken van het definitieve ontwerp. En we hebben de frontjes, het blad en de grepen uitgezocht. Wat een onvoorstelbaar luxe gevoel! De keuken gaat, als het goed is, 15 en 16 december geleverd worden. Wat spannend! We kijken er zó naar uit!

DV volgende week heb ik weer de eerste workshop brood bakken. Nog steeds krijg ik mailtjes van mensen, die ook heel graag een plaatsje hadden gehad. Ik heb daarom besloten een reservelijst op te stellen. Als er op enig moment een plaatsje vrijkomt op een workshop, zal ik mensen van de reservelijst daarvoor benaderen. Ook zal ik deze mensen mailen, zodra ik nog extra workshops ingepland kan krijgen. Dat zal dan in elk geval toch pas in 2016 zijn. Maar ik ga mijn best ervoor doen!

Wil je op de reservelijst? Stuur dan een mailtje naar Willem en zet in de onderwerpregel: Reservelijst. Vervolgens in het mailtje: Naam, adres, postcode, woonplaats, telefoonnummer, eventueel 06-nummer, e-mailadres en eventuele bijzonderheden.

Behalve broodbakworkshops heb ik langzamerhand ook wel erg veel zin om eens wat andere workshops te gaan doen. Bijvoorbeeld ´Werken met appels´ (appeltaart, appelmoes), wecken of iets als een huiskamerlezing over consuminderen. Ideetjes genoeg dus. Maar ... stap voor stap. Het duurt hier weleens wat langer dan normaal voordat ideetjes werkelijkheid worden. Het gezin gaat uiteraard vòòr.