zaterdag 27 december 2008

De bezem er door!

Hoe gezellig kerst en de kerstvakantie ook is, in huis ontaardt het altijd in een chaos. Een beetje rommel vind ik echt niet erg, maar het kan ook té zijn. Dan voelt niemand zich lekker meer. Het rommelverzadigingspunt was voor mij gisterenavond bereikt. Toen Willem en Dirk achter hun pc zaten en verder iedereen op één oor lag, of weg was, ben ik begonnen. En als ik dan eenmaal bezig ben, lijkt het wel of ik gestoken ben door een werkbij. Dan kan ik niet meer stoppen. Heerlijk keukenkastjes leeggehaald en uitgesopt en weer ingeruimd. Eindelijk geen lawinegevaar meer, als je een kastje opentrekt ;-). De keukenla was ook vreselijk. Ik kreeg hem soms niet eens goed open. Hij lag vol met troep, die daar helemaal niet hoort. Wat dacht je bijvoorbeeld van 5 schroevendraaiers? En knikkers? Stiften, pleisters, fonduevorkjes en weet ik al niet meer? Hup, de hele lade omgekieperd en alles gesorteerd. Vanmorgen om kwart voor 7 ben ik verder gegaan. Eindelijk de box uit elkaar gehaald en demonstratief in de gang gezet. Willem MOEST vandaag naar de stort ;-). Ik heb er meteen het lege glas en een grote doos oud papier bij gezet. Dat ruimt lekker op. De lektuurbak kreeg ook een beurt. Ramen gelapt. O, heerlijk. Vanmiddag ben ik met Trijnie nog even over de bovenverdieping geraasd en het is nu allemaal klaar voor de zondag. Straks ga ik in een lekker warm bad met veel badschuim, wat ik met pakjesavond heb gekregen.

Vanavond aten we, zoals gewoonlijk op zaterdag, eigengemaakte frieten. Ik maak daar ook altijd pindasaus bij, maar in één van de kerstpakketten zaten 2 kuipjes kant-en-klare pindasaus. Het was niet lang houdbaar en dus dacht ik het vandaag meteen maar te gebruiken. Je hoefde het enkel maar in de magnetron te zetten. Helaas viel het niet in de smaak. Ik mocht het van Willem de volgende keer wel aan de vogeltjes geven, zei hij. Geen idee, of ze dat lusten. Zelf vond ik de saus ook niet echt lekker. Ik vond hem nogal melig. Toen ik ging kijken wat er allemaal in zat, begreep ik het rare smaakje. Dit zit er in: water, gemalen pinda's, glucosefructostroop, suiker, azijn, lupinemeel, sojasaus (...), gemodificeerd zetmeel, spaanse pepers, zuurteregelaar E325, E575, zout, voedingszuur E270, E330, gemberpuree, ui-extract, kruiden, specerijen, aroma (melk), conserveermiddel E202, E211, verdikkingsmiddel E412, plantaardige olie, kleurstof E150c. Kijk voor de grap maar eens naar m'n eigen pindasaus recept. Je vindt het op 28 oktober 2008.