dinsdag 2 december 2008

De spits afgebeten

Gisteren is de spits afgebeten van alle feestelijkheden in de decembermaand. We vierden Maria's verjaardag. Maria wilde graag een strijkplankje voor haar verjaardag. Ze is een echt poppenmoedertje, dus een kado, waar ze veel plezier van zal hebben. Nu zijn er in de loop der jaren meerdere strijkplankjes en strijkijzertjes in huis geweest, maar die zijn altijd op de meest rare manieren kapot gegaan. Helaas zijn het hier nogal slopers. Wat te denken van een poppenstrijkplank gebruiken als skateboard of springschans? Zulke dingen dus. Ik heb daarom nagedacht over een enigzins duurzame uitvoering van een kinderstrijkplank en meen die gevonden te hebben in een houten exemplaar. Ik hoop nu echt, dat het eens een blijvertje is. Zoeen waar kinds kinderen nog mee kunnen spelen, liefst ;-). Maar dat zal wel een ijdele hoop zijn. In elk geval heeft Maria nú een prachtige poppenstrijkplank. Mét een strijkijzer, ook van hout. En omdat het budget het toeliet, heb ik er nog een houten wasrekje bij gekocht. Wat was ze blij!



Ook van Trijnie en Dirk kreeg ze nog een kadootje en daarna was het tijd, om snel aan tafel te gaan voor het ontbijt. Daarna haar feestkleding aan en de traktatie ingepakt en jarige Jet kon naar school.



Terwijl de kinderen naar school waren heb ik haastjerepje het huis aan kant gemaakt en ben aan het taarten bakken gegaan. Ook nog even een visite afgelegd bij mijn moeder, waar mijn tante een paar dagen logeerde. Ik werd gruwelijk verwend. Mijn tante was zaterdag kleding gaan shoppen en had voor mij een prachtig framboosrood vestje meegebracht. Leuk voor straks met de Kerst! Ik ben er super blij mee.
's Middags uit school kwam de verjaardagsvisite. Twee oma's, 6 tantes en de nodige kinderen. Echt gezellig. En Jarig Jetje werd érg verwend en was érg blij en 's avonds érg moe ;-). Zoals het hoort dus, als je 7 jaar geworden bent.