dinsdag 17 december 2019

De laatste loodjes: zwaar maar leuk!

De laatste loodjes wegen altijd het zwaarst. Maar de laatste loodjes van onze verhuizing/verbouwing zijn daarnaast toch ook wel erg leuk. Al het voorwerk, wat is gedaan, komt nu bij elkaar!

Toen we zaterdagochtend gingen kijken, was het een drukte van belang. Hans was naast het huis bezig om de boel te egaliseren. Vòòr de verkoop was er een strook met een bloemperk aangelegd, zodat duidelijk was, waar de erfscheiding loopt. Dat bloemperk heeft Hans weggehaald, want dat wordt allemaal anders.


Binnen waren er twee schilders hard aan het verven. Het is allemaal krap dag, omdat het stucwerk eerst toch droog (genoeg) moet zijn om het te verven. Wij waren er al vanuit gegaan, dat onze slaapkamer sowieso niet op tijd klaar zou zijn en dat we eerst maar een poosje op een matras op zolder zouden moeten slapen. Maar onze schilder, Erik Zondag, weet het toch zo te plooien, dat het woongedeelte in elk geval klaar zal zijn. Deze week is hij er een paar dagen met drie man. Dat schiet op!Het stucwerk komt in het woongedeelte ook helemaal af. Alleen de entree en het shop-gedeelte zal dan later gedaan moeten worden. Dat is helemaal niet erg, hoor. Daar weten we wel een mouw aan te passen.

Intussen is Wim aan onze badkamer begonnen. Het is een badkamer, die grenst aan onze slaapkamer. Deze badkamer komt niet op tijd af, maar we hebben boven nog een douche. Helemaal goed dus :-).

We hebben gekozen voor betoncire op de wanden. Geen tegeltjes en dus geen voegen schoon te houden. Wat lijkt me dat fijn!!

Het is wel een klus om dat betoncire aan te brengen. Telkens moet er een laagje aangebracht worden, weer drogen, en dan het volgende laagje. Wim is automonteur, maar kan ook goed klussen. Hij is er echt één met twéé rechterhanden :-). Hij heeft pas bij hemzelf een badkamer met betoncire gemaakt en dat was zó goed gelukt, dat hij het bij ons ook met liefde en plezier wilde doen. We boffen maar!

Voordat Wim met betoncire begon, heeft hij zich er uiteraard goed in verdiept. Hij is daarbij ook enorm goed geholpen door het bedrijf, waar hij de benodigde spullen aanschafte: Boncreations. Ze hebben hem daar alles heel goed uitgelegd en alle tijd genomen om te helpen met het kiezen van de kleur. Alle kleuren, die je maar wilt, kunnen ze leveren! De meneer, die Wim hielp, was duidelijk geen gladde verkoper, maar een man, die praatte vanuit de praktijk. Ook toen Wim voor zijn tweede klus kwam, nam Mike alle tijd. Terecht dus even een lovend reclamestukje op deze blog voor als je ook ideeën had voor betoncire :-).


Willem en ik hebben zelf zaterdag niet geklust. We hadden het druk met inkopen doen. Er moesten nog tegeltjes komen voor onder de houtkachel, tegels voor op de vloer van de badkamer en nog zo het één en ander. Ook met regeldingen is je dag snel gevuld!

Deze week is de laatste hele week voor de verhuizing. Als er even een gaatje is, zijn we aan het inpakken. De weckpotten zijn intussen ook uitgezocht. Er mocht wel het één en ander weg. Wat mee gaat, hebben we schoongemaakt en ingepakt. Steeds maken we een kast of een plank leeg.

Gisteren haalden Maria en ik de meterkast leeg. Onvoorstelbaar wat er van een paar planken aan rommeltjes kan komen! De schoenpoetsspullen, de stofdoekenmand, stofzuigerhulpstukken, lampen, kammen/borstels/haarspeldjes, vliegenmeppers, bussen met schoenspray, bellijsten, een voorraad batterijen enzovoorts enzovoorts. Dan ben je zomaar een uur bezig met één zo´n onnozele kast. Pfff.

Ook de gewone dingen gaan door. Zo zit ik nu weer in de wachtkamer van het Sophia voor Maria. Helaas heeft Maria een forse terugval in haar ziekte (anorexia nervosa), waar ook de nodige energie in gaat zitten. Gisterenavond was er de kerstvertelling in de kerk. Vanavond nog een les Hebreeuws. Morgen hoopt Maria´s vriend jarig te zijn. In de webshop is het goed druk. Alles bij elkaar is het wel veel. Dat is niet erg, zolang het gladjes verloopt. Maar bij onverwachtse kinken in kabels, merk ik, dat ik daar krampachtiger over doe, dan normaal. Zo bleek gisteren plotseling dat de overdracht van ons huis niet meer op 8 januari stond (zoals dat in het voorlopig koopcontract was vermeld), maar dat dat naar 2 januari was verplaatst. Daar kwamen we achter, doordat de makelaar op 2 januari het laatste inspectierondje wilde afspreken. Hè? Error! Op 2 januari zijn we met de webshop nog in ons oude huis. Die wordt pas in de eerste week van januari verhuisd en dat kunnen we écht niet naar voren halen. Pfff. Het komt wel goed. De makelaar gaat ons erover bellen. Maar ik had toch even echt stress.

En zo is er elke dag wel even een storinkje, wat verholpen moet worden. Het blijft spannend dus ;-). Hopelijk blijf ik het tot het laatst léuk spannend vinden.