maandag 9 december 2019

Zo kom je nog eens ergens :-)

De laatste twee weken zijn we druk bezig om van alles en nog wat bij elkaar te vergaren via Marktplaats en Weggeefhoeken enzo. En op die manier kom je nog eens ergens :-). We haalden een kookplaat op in Reeuwijk, een oven in Schiedam, een wasbak met kraan in Zwijndrecht, een spoelbak en wasmachinelekbak in Streefkerk enzovoorts.

oven ophalen in schiedam
Het is wel leuk, om zo van alles bijeen te sprokkelen. Behalve wanneer je het treft, dat mensen hun afspraak niet nakomen. Dat hadden we bij een bankstel, wat we mochten ophalen. Alles was keurig in kannen en kruiken, totdat we het adres vroegen. Toen was het ineens stil. Jammer is dat. Want intussen heb je er al wel de nodige tijd in gestoken met heen-en-weer mailen, een aanhangwagen regelen, sjouwers charteren enzovoorts. Maar goed. De meeste deals verliepen gladjes en we zijn blij met elk stapje dat we verder komen.

In Bles komen we ook steeds een stapje verder. Er zitten nu ramen in de kozijnen van onze slaapkamer, deuren in de schuur, deuren in de hoofdingang. De stucadoor gaat gestaag door. De schilder is begonnen...


De vloerverwarming is zachtjes aan gezet. We hebben een stookprotocol gekregen, om scheuren in de vloer de voorkomen. Het ziet er allemaal best indrukwekkend uit.Het enige wat op dit moment een beetje tegenzit is het dak. De tweede kant van het dak bleek erg slecht te zijn. Allemaal verrotte panlatten. Het is dan ook de regenkant. Het is maar goed, dat we het nu vervangen. Anders had het toch heel binnenkort moeten gebeuren, als het al niet bij een stevige storm kapot gewaaid was. Het dak móet deze week echt dicht. Maar het weer werkt bepaald niet mee. Het is regen, regen, regen en ook nog wind. Het is niet anders.Thuis zijn we tussen de bedrijven door hard aan het inpakken en opruimen. Vanmorgen heb ik de spelletjes ingepakt en een bedlade vol jassen uitgezocht. Maria is alle bakvormen aan het sorteren, schoonmaken en inpakken. Het gaat langzamer dan ik zou willen. Maar we kunnen dan ook niet continu doorgaan. Vanmorgen was er ook de gewone maandagochtendbende die opgeruimd moest worden. En de was lag ook weer torenhoog. Vanmiddag zijn Maria en ik weer de hele middag zoet in het Sophia. En vanavond willen Willem en ik de nieuwsbrief voor de webshop afmaken. Allemaal dingen die evengoed belangrijk zijn. Maar als je steeds iets doet, kom je er ook wel.


Zaterdag hebben we ook voor Jan een e-bike gekocht. Eerder kochten we er één voor Henk. Zo kunnen ze straks gewoon op de fiets naar school blijven gaan. Met het OV is het niet echt handig en bovendien heel duur. Henk moet straks 30 kilometer heen en 30 kilometer terug. Voor Jan is de school iets minder ver weg: circa 25 km vice versa. We kochten de fiets weer naar volle tevredenheid bij Stella in Ridderkerk. Alleen gaan we hem nu niet ophalen in Nunspeet, maar wordt hij fijn thuis bezorgd. Jan kijkt er al naar uit. Het proefritje beviel hem prima :-).


Het is fijn, dat we in de kerstvakantie verhuizen. Dan kunnen de jongens vast een keer proeffietsen. En we hopen dat we alles een beetje op orde hebben, voordat de scholen weer beginnen. Best spannend!