donderdag 12 december 2019

Vollopen

Ik was van plan, om vandaag mijn voorraad lege weckpotten in te pakken. Maar daar kwam niets van. De dag was om voordat ik er erg in had!

En wat deed ik dan zoal? Nou, niets bijzonders dus! Ik sloeg een gat in de berg met vuile was. Ik waste net zo lang, totdat al mijn wasrekjes vol hingen. Het strijkgoed van gisteren ging onder mijn strijkbout door en alles belandde netjes in de diverse kasten.

Intussen trok Maaike de bovenverdieping glad en poetste de badkamer en de douche. Hè, heerlijk is dat!

Na de koffie ging ik op stap voor mijn wekelijkse ritje naar molen De Driekleur in Rotterdam, voor nieuwe voorraad meel en bakproducten voor in de webshop. Maar voordat ik de snelweg op draaide, reed ik even langs de kringloopwinkel in Papendrecht, om de achterbank van m´n auto leeg te maken. Anders pasten de meelbalen er niet in. Lekker weer een hoop spullen weggedaan :-).

Heen-en-weer naar De Driekleur ging vandaag eens van een leien dakje. Zelfs bij de Irenebrug op Terbregge kon ik lekker doorrijden. Ik was dan ook al vòòr twaalven weer thuis.

Na de lunch kneep ik even 20 minuten mijn ogen dicht en daarna ging ik de webshopbestellingen inpakken. Het is druk, deze week, omdat we dinsdag een nieuwsbrief verstuurden. Maria was intussen ook thuis gekomen en pakte ragoutmix, kaneel, speltmeel en tarwebloem in. Zo kon ik lekker dóórgaan.

Ik was vást van plan, om ná het inpakken van de bestellingen aan het inpakken van de weckpotten te beginnen. Maar steeds als ik dacht, dat ik klaar was, lagen er weer nieuwe pakbonnen. Ik kan me ergere dingen indenken :-)). Al met al was ik gewoon tot half 5 bezig.

Voor vanavond stond er een klusavondje op het programma. Wilma en ik zouden nog één avond gaan dakpannen schrobben. Maar om half 5 kreeg ik een appje, dat dat niet meer nodig was. De pannen lagen inmiddels op het dak! O, wat ben ik daar benieuwd naar! Er waren verder voor ons vanavond geen klusjes op Bles. Aan de ene kant vond ik dat wel jammer. Aan de andere kant was een ´vrije´ avond ook wel een aantrekkelijk vooruitzicht. Kon ik misschien alsnog die weckpotten gaan inpakken. Dacht ik.

Eerst reed ik met Maria naar de post om de bestellingen af te geven.


En Maaike had gevraagd, of ik nog even vlees voor haar werk wilde ophalen bij mijn broer Jan. Dat ging in één moeite door. Daarna was het tijd om te gaan koken. Er moest van alles opgemaakt worden. Het werd dus een beetje een alternatieve maaltijd. Ik had nog een restant groentensoep, die ik opwarmde. Verder maakte ik een grote pan tomaat-paprikasoep. De bouillon daarvoor had ik al klaarstaan. En Maria had alvast de benodigde tomaten en paprika´s in stukjes gesneden en twee uien gesnipperd. Er lagen ook 6 flinke maïskolven, gekookt en wel, klaar in een pan. Ook die warmde ik op. Maria besmeerde oud brood met kruidenboter en ´roosterde´ die in de airfryer. Ik zei het al: een alternatieve maaltijd. Maar we hebben er allemaal heerlijk van gesmuld.

Na het eten was ik even uitgeteld. Inkakmomentje ;-). Dat krijg je, met een ´vrije´ avond in het vooruitzicht. Van die weckpotten kwam natuurlijk niets meer terecht. Ik heb nog wel vast een proefaflevering voor Terdege gemaakt. Een erg lekker toetje, wat hier zomaar om half 10 in de avond zijn weg vond in mondjes die het maar al te graag wilden keuren :-).

Willem heeft het internetverhaal voor Bleskensgraaf rond zitten maken. Dat was nog weer een stunt: we zitten bij Ziggo met ons internet en hadden een tijdje geleden gebeld voor onze aanstaande verhuizing. Omdat we door de webshop afhankelijk zijn van internet, is het uiteraard belangrijk, dat we niet zonder komen te zitten. We hadden daarom afgesproken, dat het in Bleskensgraaf op tijd zou worden aangesloten en dat het hier in Alblasserdam nog tot 7 januari zou doorlopen. Dinsdag kwam de monteur in Bleskensgraaf. Maar die kon onverrichter zake weer gaan. Er loopt geen kabel naar ons huis! De monteur zei meteen al, dat dat weleens lang kon gaan duren en dat het bovendien ook de nodige kosten met zich mee zou brengen. Het leggen van het stuk kabel vanaf de weg naar de woning moet je namelijk zelf betalen. Maar omdat we een zakelijk abonnement hebben, zouden we met prio behandeld worden en we zouden er snel over gebeld worden. Inderdaad kregen we ´s middags al een telefoontje. Maar dat was alleen om ons te melden, dat het tot 14 weken ging duren, voordat die kabel er lag. Dat was balen :-(. Maar intussen heeft Willem zijn licht eens hier en daar opgestoken en kregen we ook veel tips op FB. We hebben ons abonnement bij Ziggo opgezegd en gaan in Bles over op mobiel internet. Dat is sneller, goedkoper en stabiel. Eigenlijk is dat dus uiteindelijk een beter plan, dan wat we eerst hadden. Willem heeft het benodigde apparaat besteld en uitgevogeld wat voor abonnement we nodig hebben enzo. Stapje voor stapje komen we verder.

Vandaag zijn er op Bles ook heel wat stapjes gezet. De metselaar is begonnen met het metselwerk aan de schuur. Gaaf!


En Hans is inmiddels ook vol gas aan de slag gegaan. Hij had nog heel veel vrije dagen staan en kon die gelukkig opnemen. Hij gaat de buitenboel aanpakken. Er moeten de nodige parkeerplaatsen komen. In ons gezin zijn er heel wat auto´s. Willem heeft een auto van de zaak. Ik heb een barrel, waar ik o.a. elke dag mee naar de post rijd. Hans rijdt een wagen van de zaak én heeft zelf een auto. Maaike heeft een klein autootje (nodig om naar haar werk te rijden) en Koos krijgt juist morgen zijn eerste auto (caddy), waar hij straks elke dag mee naar zijn werk hoopt te gaan rijden. Je kunt bij ons huis niet veilig langs de weg parkeren en dus hebben Willem en Hans lang zitten nadenken en tekenen om de best mogelijke oplossing te creëren. De boel is ook erg verzakt en moet dus opgehoogd worden. En dan zit er ook nog een terras en een moestuintje in de planning. Best ambitieus. We zien wel hoe ver we komen. Als in elk geval die parkeerplaatsen er maar zijn. Die hebben topprioriteit.


En net krijgen we een noodkreet van Trijn, die op Rotterdam CS staat en opgehaald wil worden. Er is een aantal treinen uitgevallen en het is niet fijn om zo laat op de avond nog lang te moeten wachten. Nog even een ritje dus :-). Zie je, dat mijn dagen altijd vanzelf vollopen :-)))