woensdag 11 december 2019

Veranderen van huisarts: 48 a4-tje invullen aub!

Naarmate de verhuisdatum dichterbij komt, ben ik ook steeds drukker met ´regeldingen´. Wat gaat daar enorm veel tijd in zitten!! Neem nu het veranderen van huisarts. Eerst heb ik daarvoor maar eens naar de huisartsenpraktijk in Bleskensgraaf gebeld. Ik scande daarvoor snel de website en zag een groot rood telefoonnumer op m´n scherm, wat ik op mijn mobiel intikte. Bleek dat het noodnummer te zijn. Oeps! De assistente zei, dat ik het andere nummer moest bellen en dus kreeg ik haar 3 seconden later op de juiste lijn. Ze zei, dat ik voor het veranderen van huisarts een formulier van de website moest downloaden, dat moest invullen en het daarna persoonlijk aan de balie moest komen afgeven. Dat leek me niet al te ingewikkeld. Totdat ik erachter kwam, dat dat formulier 6 a4-tjes inhield. 6 a4-tjes, die allemaal ingevuld moeten worden. 6 a4-tjes per persoon! En aangezien we met z´n achten gaan verhuizen, zijn dat dus 6 keer 8 = 48 a4-tjes, die ingevuld moeten worden. Pffff. Als ze allemaal ingevuld en ingeleverd zijn, moet ik bovendien niet vergeten ons bij de oude huisarts te laten uitschrijven. Niet ingewikkeld dus, maar wel tijdrovend.

Goed. Dan  meteen ook maar eens kijken hoe dat zit met inschrijven bij een nieuwe gemeente. Dat zocht ik op, op de website van gemeente Molenlanden. Dat blijkt via je digid te kunnen en dat kan ik meteen voor alle huisgenoten doen. Fijn! Ik wilde het meteen doen, maar mijn digid-app bleek nog niet geactiveerd te zijn. Nou. Dan later maar. Het kan tot 5 dagen na de verhuizing. En ik geloof, dat het uitschrijven uit de huidige gemeente dan verder automatisch gaat. Of toch niet? Toch nog maar even checken.

Volgende klus: de verhuizing doorgeven bij de bank. Dat leek eenvoudig, want het kon online. Maar het systeem pakte ons adres niet. Na twee pogingen heb ik dus maar naar de bank gebeld. Na een minuut of 10 (de wachttijd was ´langer dan u van ons gewend bent´) kreeg ik iemand aan de lijn en die ging het handmatig voor me in orde maken. Ik moest eerst op allerlei vragen antwoord geven (geboorteplaats, volledige namen enzo), zodat de meneer kon verifiëren of ik ik was. Daarna moest ik van alle mee te verhuizen gezinsleden de geboortedatum oplepelen. En dan moet het nu in orde komen.

Ik zat in de flow en bedacht dat ik meteen even de krant kon verhuizen. We hebben alleen de zaterdagkrant en daar zijn we wel aan gehecht. Hè, hè, eindelijk een super simpele online verhuizing, met meteen een bevestiging, dat we per 24 december de krant op ons nieuwe adres krijgen.

Ook de school van de jongens kreeg een verhuisbericht. En toen vond ik het voor vandaag wel weer eens welletjes wat regeldingen betreft. Elke dag maar een beetje. Dan komt het vast een keer af.

Ik ben vandaag niet naar Bles geweest. Mijn dag was gevuld met wassen, webshopbestellingen klaarmaken, rommel opruimen en duizend-en-één klusjes. Ik wilde persé ook iets inpakken voor de verhuizing. Het werd m´n keukenlinnengoed. Vorig jaar heb ik dat nog allemaal uitgezocht. Dat hoefde dus niet meer. Ik heb enkel alle stapeltjes keurig recht gelegd en alles in een grote doos gedaan. Toch een superfijn idee, dat er weer iets klaarstaat.


Toen ik aan het eind van de middag terug kwam van pakjes naar de post brengen, was ik ineens heel gaar. Ik had geen zin om eten te koken. Maar ja. Ik kon toch moeilijk bij iedereen een Mars op z´n bord gooien. Hoewel sommigen daar vast geen probleem mee zouden hebben.

¨Weet je wat? Ik laat wel een keer pizza´s aanrukken,¨ grapte ik tegen Maria. Maar nee. Die vlieger ging niet op. Veel te kostbaar. Achter het fornuis dus maar. Ik maakte een grote pan groentecurry met zilvervliesrijst. En voor de vleeseters bakte ik wat kipfiletblokjes. Fruit toe. Lekker hoor. En een feest op m´n bord.


Net heb ik nog een uurtje was zitten vouwen. Hans had gisteren een leuke ´verrassing´ voor me. Hij had de caddy van z´n werk eens opgeruimd. Daar kwam minstens een kubieke meter smerig wasgoed uit. Lekker dan. Ik had net niets te doen :-).