donderdag 3 september 2020

Eindelijk dan toch!!

 Even een klein berichtje om de lezers ook hier te laten weten, dat eindelijk dan toch de workshops weer gaan beginnen!!

Toen we vorig jaar september ons huis kochten, was dat vooral omdat we ruimte nodig hadden voor de webshop. Ruimte voor de spullen, maar ook ruimte om workshops te geven. Al snel hadden we het bedacht: die workshopruimte moest op zolder komen!

Het was een monsterklus. Want waar nu de zolder is, was helemaal niets! Eerst moest er een verdiepingsvloer komen. Daarna ging het bestaande dak eraf. Dat was namelijk geheel niet geïsoleerd. Het waren allen dakpannen met stro eronder. Het hele dak werd geïsoleerd en de dakpannen gingen geschrobd en wel weer terug. Ook kwamen er vier grote dakramen. Want anders was er geen straaltje licht van buiten en zouden we geheel bij kunstlicht moeten werken. En, o ja, een trap natuurlijk :-).

Er kwam verwarming. Ook niet onbelangrijk. En er werd elektriciteit aangelegd. Tenslotte kwam er een aanrechtblokje, waarvoor natuurlijk ook aan- en afvoer van water noodzakelijk was. Ik zei het al: een monsterklus.

En toen was eigenlijk alleen het ruwe werk nog maar gedaan!

De stukadoor en de schilder kwamen voor het mooie werk. En eindelijk konden we gaan inrichten: laminaat op de vloer, lampen aan het plafond. Er kwam een werktafel en er kwam meubilair. Alles was op een oor na gevild en ik had zelfs al een eerste proef-workshop gedaan, toen corona kwam. Dat was een dikke streep door de rekening.

Al snel besloot ik het hele workshop-verhaal uit te stellen tot na de zomer. Ik had aanvankelijk de hoop, dat we dan van de anderhalvemeter-maatregel af zouden zijn. Maar nee. Daar hebben we ook nu nog mee te dealen en ik denk ook, dat dat nog wel even zo blijft.

Daarom hebben we alles opnieuw van alle kanten bekeken, of en hoe we corona-proef toch workshops konden gaan geven. Met enkele aanpassingen en in kleine groepjes is alles nu eindelijk klaar voor de start. En wat heb ik er zin in!!


Gisteren is de planner online gegaan. En het bleek, dat er méér mensen waren, die er zin in hebben :-). De workshops brood bakken zaten in een paar uur tijd vol. Maar bij de andere workshops is nog ruimte. Wie zich wil aanmelden, kan dat doen via onderstaande link.

Naar de planner

Als we gezond blijven wil ik steeds aan het begin van de maand de planner weer aanvullen met nieuwe workshops. Niet getreurd dus, als het je niet direct lukt om te boeken ;-). Ik hoop in elk geval weer tot ongeveer april/mei door te gaan. Daarna wordt het op de zolder te warm. Want nee, airco is er (nog) niet :-).