maandag 25 oktober 2021

Aftellen

We zijn hier (weer) aan het aftellen. Over drie dagen hopen Koos en Willemijn te gaan trouwen. En over vijf dagen hoopt Jan voor een half jaar af te reizen naar Zwitserland.

Tijdens dat aftellen ben ik vooral bezig met wassen, wassen, wassen. Door een samenloop van omstandigheden kom ik zo ongeveer om in de was. Maar ja, het zou toch wel erg fijn zijn, als uiterlijk woensdag al Koos z´n goed gewassen en gestreken is. En dat uiterlijk vrijdagavond datzelfde is gebeurd met Jan z´n goed.

Wat die samenloop van omstandigheden dan precies was? Om te beginnen maakte Henk zaterdag Hans z´n werkbus schoon. En aangezien Hans vast zwerversbloed door zijn aderen heeft stromen, was die bus zo ongeveer een zwervershol. Ik zal niet verklappen, wat er allemaal uit die bus tevoorschijn kwam. Alleen dat er zo ongeveer een kubieke meter wasgoed uit kwam zeilen: werkjassen, werkvesten, werkshirts, werkbroeken, gewone shirts en truien, een muts, werkhandschoenen. Alles even smerig ....

Verder hadden de broers zaterdag voor Koos een vrijgezellenfeestje georganiseerd. Heel leuk, ze gingen polder-survivallen. En daarna gewoon bij ons thuis bbq-en. Het was een erg gezellig feestje en als je jongens het naar hun zin hebben, ben je zelf ook blij. Maarre ... ik vond vanmorgen wel drie dichtgeknoopte vuilniszakken met modderige, natte kleding bij mijn wasmachine ;-). Dat was van het zwemmen door moddersloten enzo ...

En dan was er nog de was van Koos. Koos heeft zijn kamer leeggehaald en alles wat hij aan was tegenkwam in de wasmand gegooid. ¨Mam, alles zit in de wasmand, hoor. Dit is het laatste. Wat ik nu nog vuil maak, gaat naar Strijen.¨ Best hoor jongen. Alleen ... ook dat was ongeveer een kubieke meter ...

Dus ja. Dat. Gewoon steeds als de wasmachine klaar is, dat ding weer vullen en niet teveel over nadenken. Dan komt het vast goed ;-).

Vanmiddag heeft Koos z´n kamertje leeggehaald en alles naar z´n nieuwe (t)huis gebracht. Brrrr. Wat komt het nu dichtbij!


Hopelijk mag het allemaal doorgang vinden, zoals we het bedacht hebben. Er is zoveel onzekerheid nu. Rondom ons zijn zoveel mensen besmet of in quarantaine. Dan mag het wel een wonder heten, als we er allemaal bij zouden kunnen zijn.

Ook voor Maria en Jan-Hendrik komt de grote dag snel dichterbij. Zij hopen in februari te gaan trouwen. Bijna elke avond zijn ze aan het klussen in hun huisje. Alles was daar donkerbruin en stukje bij beetje maken ze het heerlijk licht en fris. 

Zaterdag was ik uitgenodigd om mee te gaan om Jan-Hendrik z´n trouwpak uit te zoeken. Dat was erg leuk en gezellig en hij is in één keer heel goed geslaagd. Fijn! Dan kan dan ook afgestreept worden. Alleen z´n schoenen moet hij nog. Dat lukte niet direct. Maar dat komt dan ook, doordat hij letterlijk op zeer grote voet leeft. De schoenenwinkel waar de kledingzaak mee samenwerkt, had precies twee paar schoenen, waar Jan-Hendrik uit kon kiezen. Of eigenlijk drie paar. Maar één paar was niet de goede kleur. Van de twee paar die overbleven, wat één paar te smal. En één paar niet mooi. Echt super ouderwetse dingen met een uitverkoop-sticker erop en die wellicht al een jaar of vijf in de uitverkoop staan. Maar dat komt best wel goed. Tenslotte trouwen ze niet volgende week. En ook niet volgende maand. 

Verder vliegen de weken voorbij. We zijn met de webshop al hard aan de eindejaarsrace bezig. Dat moet ook wel, want als je denkt, dat je ergens halverwege november nog wel op tijd bent om kerstartikelen in te kopen, dan kom je bedrogen uit. Dus zijn we daar al volop mee bezig.

Vrijdag had ik een workshop ´Creatief met bijenwas´. Die workshop geef ik niet zo vaak, want daar is minder belangstelling voor dan voor brood bakken. Toch is het een heel leuke workshop. Niet in de laatste plaats doordat de deelnemers zelf lekker aan de slag gaan. Ze maken een bijenwasdoek, gieten een paar waxinelichtjes van bijenwas en maken lippenbalsem met bijenwas. Het was erg gezellig en ik kon heerlijk leuteren over mijn hobby ´bijen houden´ ;-).

O ja, en weet je wat ook zo leuk is? Juist nu het buiten zo heerlijk herfstig wordt, is het bij mij op de vensterbank ook herfst geworden. Ik heb zo´n kweekset van oesterzwammen kweken op koffiedik uit mijn webshop gevuld. En vorige week kwamen daar de paddo´s uit. Gaaf! Je ziet ze bijna groeien!


Wat ook bij de herfst hoort: storm! Maar een windhoos is dan toch wel een beetje veel van het goede. Vorige week donderdagochtend werd Hans al om kwart over 4 uit bed gebeld. Hij is boomwerker en ze hadden hem nodig in Barendrecht, waar een windhoos was geweest. Er waren heel wat bomen gesneuveld en Hans is de hele dag non-stop bezig geweest met zagen. Net zolang tot het veilig was. 

Tussen de middag kwamen mensen van de gemeente patat uitdelen. Dat ging er wel in, bij de harde werkers.

Toen hij thuiskwam was hij werkelijk versleten en hij is zonder eten naar bed gegaan!

Vrijdag zijn ze ook nog de hele dag daar bezig geweest met opruimen. Indrukwekkend, wat wind kan veroorzaken!Nou ja. Het was alles bij elkaar weer een  enerverend weekje :-)