maandag 11 oktober 2021

Herfstneigingen

Poes Muck krijgt herfst/winter-neigingen. In de zomer is ze heel veel buiten. Maar nu de kachel regelmatig brandt, is ze meer binnen. En ze vindt steeds gekkere plaatsen om te luieren en tegelijk bij de kachel en bij ons te zijn.

Vorige week kwam ik de kamer binnenlopen en daar lag madam heerlijk opgekruld bovenop te tafel! Dat is niet echt de bedoeling dame! Kom, zoek maar een ander fijn plekje.


Een ander fijn plekje? Ok, dan. Dan maar bovenop de kast. Lig ik heerlijk beschut en ik kan ook nog eens alles in de gaten houden, als ik dat wil.


Het is zo´n heerlijke kroel. Koos is ook heel gek op Muck. Hij zou haar het liefst meenemen, als hij einde van de maand gaat trouwen :-). Maar niets daarvan. Muck blijft bij ons!

Intussen doe ik zelf ook ´herfstdingen´. Ik haal stukje bij beetje de tuin leeg. Eigenlijk had ik er zaterdag een flinke slinger aan willen geven. Het was toen zulk heerlijk weer. Maar dat lukte niet. Ik had het druk met andere dingen. Dat geeft niet, want in kleine stapjes lukt het ook best, om de tuin leeg te krijgen.

Deze week komt de fotograaf weer twee dagen. We gaan dan de herfstgerechten klaarmaken en fotograferen voor het kookboek, wat ik aan het maken ben. Vorige week zijn Maria en ik al lappen stof in herfstkleuren wezen halen. Die moeten dienen als achtergrond bij de gerechten. Herfst is niet mijn lievelingsjaargetijde. Maar herfstkleuren zijn wel mijn lievelingskleuren. Kijk eens, hoe prachtig!


Er staat deze week dus heel wat keukenwerk op me te wachten. Dat vind ik niet erg. Juist in de herfst en de winter heb ik vanzelf al een ´bak-opleving´. 

Zaterdag bakte ik weer eens een lekker krentenbroodje in m´n wonderpan. Dat was lang geleden! Ik had het deeg direct toen ik opstond gekneed. Gewoon met het handje. Dat is lekker wakker worden, hoor ;-). En eer dat het een uur of 8 was, was m´n broodje klaar en zaten Willem en ik aan een verwen-ontbijt. Krentenbrood met roomboter en kaas en een bakkie koffie. Zo werd Willem ook lekker wakker :-).


Ik ben intussen bezig met allerlei voorbereidingen. Allereerst voor de bruiloft van Koos en Willemijn op DV 28 oktober. Daar hoef ik niet zo heel veel meer voor te doen. We doen allemaal gewoon de kleding aan, die we op de bruiloft van Maaike en Jaap ook aan hadden. Ik moet alleen nog op zoek naar een warme omslagdoek of iets dergelijks. De receptie wordt namelijk gehouden in een grote kapschuur. Eigenlijk buiten dus. Er zullen daar wel heaters staan, maar evengoed heb ik geen zin om het koud te krijgen. Dan ben ik niet zo gezellig ;-). 

Ook moet ik deze week nog met Koos naar de winkel, waar hij zijn trouwpak kocht. Hij is nogal afgevallen en zijn pak moet daarom dus (opnieuw) naar de kleermaker. We moesten 14 - 10 dagen voor de bruiloft komen. Dus proberen we daar deze week een gaatje voor te vinden.

Verder wil ik online nog wat dingen voor hem kopen om mee te geven en ik wil nog een levensloop in elkaar flanzen.

Daarnaast zijn er de voorbereidingen voor de stage van Jan. Hij hoopt vlak na de bruiloft voor een half jaar naar Zwitserland te vertrekken. Hij gaat proeven/onderzoeken doen in een koffie-automatenfabriek en daarvan verslagen maken. Hij mag heerlijk bij onze vrienden Ellen en Marco logeren! Maar de winters in Zwitserland zijn wel een beetje anders dan de winters in Nederland. Dus moesten er warme lange broeken en truien komen, en lang ondergoed, een winddichte winterjas (op de fiets naar het werk), muts, sjaal, goede handschoenen, warme schoenen, sokken, pyjama´s enzovoorts. Er loopt hier dus weer heerlijk van alles door elkaar heen ;-). 

Maar vanavond ga ik toch maar eens lekker vroeg naar bed. Bijna iedereen in ons gezin is inmiddels verkouden geweest. En nu ben ik het. Dus pak ik even extra rust in de hoop, dat het snel over is. Af en toe ben ik best jaloers op die luie Muck!