dinsdag 18 januari 2022

Grijze dinsdag

Zo blauw als het gisteren was, zo grijs was het vandaag! Pas tegen de middag trok de mist wat op en de zon heeft zich nauwelijks laten zien.

In de ruimte van de webshop is het in de winter altijd koud. Er is daar wel vloerverwarming, maar die staat maar op 16 graden. Precies genoeg om de spullen op een goede temperatuur te houden. Maar voor mij, de koukleum, is dat echt frisjes (eufemisme voor steenkoud). Maar goed. Als je eenmaal aan het werk bent, is het met de kou snel gedaan. Hoewel? Mijn handen zijn dan alsnog lang stijf van de kou.

Eigenlijk zou ik vandaag meer in de huishouding werken, dan in de shop. Maar het liep weer eens een beetje anders...

Eerst was ik mijn rondje met Ciara gaan doen. Ik heb toch maar gewoon het normale rondje gedaan en niet de alternatieve route van gisteren. Ik heb weer goed getraind met naast-lopen. Het gaat echt steeds beter. Consequent en met een zachte hand, dan bereik je veel, schreef een ervaren trainer gisteren. Dat is mijn style wel.


Toen ik thuiskwam, was Maria net terug van de fysiotherapeut met de boodschap, dat ze voorlopig niet mag tillen. Ze moet volgende week terugkomen. Haar onderrug zit helemaal vast. Als ze tóch gaat tillen, duurt het heel lang, voordat het weer goed komt, volgens de peut. Maria is dus voorlopig grotendeels uitgeschakeld. Nu is ze geen type om op de bank te gaan zitten. Er is ook genoeg licht werk te doen. Zo stond ze een simpel taartje te maken van een biscuitbodem, die uit de vriezer kwam. Ze had hem zaterdag uit de vriezer gehaald en het taartje was voor zondag bedoeld. Maar zaterdag was er nog genoeg over van Willem z´n verjaardag en het was dus blijven liggen. Nou ja. Dan maar een taartje op een grijze dinsdag :-).


Tijdens de koffie belde Debra van de molen. Normaal gaan we altijd op woensdag onze bestelling halen. Maar de molen barstte bijna uit z´n voegen en onze bestelling stond erg in de weg. Dus vroeg ze, of we hem misschien een dag eerder wilden halen. Op dat moment besloot ik om dan de planning maar om te gooien. Géén huishouden, maar shop. En dan morgen andersom. 

Na de koffie reden we dus naar de molen. Maria ging voor de gezelligheid mee. Konden we onderweg meteen nog van alles en nog wat bespreken en regelen voor de bruiloft. Het bruidsboeket, de corsages en de bloemversiering voor de auto was nog niet definief geregeld. De hoedenmaakster wilde een groter stukje stof van de jurk, dan wat ze gehad had. Enzovoorts enzovoorts. Tja, dat gaat hier zo al een half jaartje, of langer, met al die trouwlustige kinderen. 

Intussen reden we eerst door de grijze polder.


Dan over de grijze snelweg. En, ja hoor, daar ging vlak voor onze neus de van Brienenoordbrug dicht.

Dan sta je toch al snel een kwartier. Ik deed de motor uit vanwege het milieu. Maar na 10 minuten werd het zó koud, dat ik de motor toch maar weer aan deed.

Enigszins verkleumd kwamen we bij de molen aan.


We kregen een pakje heerlijke molenkoekjes, omdat we onze planning hadden willen omgooien. Mmm.


Op de terugweg werd het dan toch eindelijk wat lichter.

De hele middag ben ik bezig geweest met het klaarzetten en inpakken van de weborders. En aan het eind van de middag kwam de thuiskapster. We hadden deze knipbeurt al zes weken geleden besproken. Kwam dat even goed uit, dat er sinds zaterdag weer geknipt mag worden!

We aten erwtensoep. Ik had vrijdag een grote pan gekookt. Daar konden we mooi twee keer van eten. En vandaag kwam het wel goed uit, dat ik snel klaar was met koken.

Net na het eten kwam de bezorger van postnl. Er werden de nodige dozen naar binnen geschoven, met spullen voor de webshop. Maar er waren ook twee andere pakjes bij. Eén voor Willem en één voor mij. Wij kregen allebei nog een verlaat verjaardagskado! Willem kreeg het koraalboek van Marco den Toom en schoof meteen achter de piano.


En voor mij was er een DIY pakket vegan kaas maken. Oh, wat leuk! Daar hoop ik binnenkort heerlijk mee aan de slag te gaan. Voor veel recepten heb je ongebrande cashewnoten nodig. Die moet ik eerst kopen.

De portemonee bleef vandaag nog fijn weer een dagje dicht. Nou ja, ik heb alleen twee online bestellingen gedaan. Eén van 5 soorten groentenzaad voor de moestuin. En één van een kado voor iemand. Verder was er niets nodig. Mooi. Ik had trouwens de voorraad koffiebonen geinspecteerd en was rijker dan ik dacht. Er lag tweeëneenhalve kilo koffiebonen in de kelder! Die gaan we mooi eerst opmaken.