vrijdag 22 december 2023

Het Terdege Kerstconcert!

Het was weer een week, waarin we ons niet hoefden te vervelen. Het was natuurlijk lekker druk in de webshop, maar daarnaast hadden we ook alle avonden wat op het programma staan. Niet dat dat nu allemaal zo erg was, hoor. Het werk in de webshop in de drukste tijd van het jaar, is gewoon super leuk. En in de avonden hadden we ook voornamelijk leuke dingen te doen.

Dinsdagavond was er het kerstconcert van Terdege in de St. Jan in Gouda. Daar hadden we ons erg op verheugd. Als scribent van Terdege had ik kaarten kado gekregen en dan ook nog eens voor gereserveerde plaatsen. Dat voelde super luxe. We gingen met z´n drieën: Henk, Willem en ik. En omdat we vooral op tijd in de kerk wilden zijn, hebben we niets aan het toeval overgelaten. Willem had alvast een plaatsje gereserveerd in een parkeergarage in de buurt van de kerk. We hadden dat nog nooit gedaan, maar dat bleek heel gemakkelijk te kunnen via ParQline. Super handig. 

Verder hadden we besloten om al om 17.30 van huis te gaan en dan onderweg iets te eten. Mochten er enorme files staan, dan hadden we echt genoeg tijd om op tijd in Gouda te zijn. Henk mocht kiezen, waar hij wilde eten. Hij koos voor de Burger King. Helemaal leuk vond ik, want daar hebben ze ook ruime keus in vegetarische burgers. 

Alles verliep volgens plan. We aten bij de Burger King in Capelle aan de IJssel en reden vervolgens om 19.02 de parkeergarage aan de Nieuwe Markt binnen, waar Willem vanaf 19.00 uur had gereserveerd. Wat een timing!

Wij liepen door het prachtige centrum van Gouda naar de St. Jan.


De kerk ging 19.15 open en er stond al een flinke rij voor de deur. Het regende behoorlijk en we waren dan ook heel blij met de paraplu´s, die we op het laatste moment van huis hadden meegenomen. 

Toen de kerkdeuren eenmaal open gingen, dromden de mensen naar binnen.

Wij meldden ons aan voor de gereserveerde plaatsen en kregen ons plekje toegewezen. WOW! Wat was dat boffen! We zaten echt prinsheerlijk in een bank waarvandaan we prachtig uitzicht hadden op de musici. 

Boudewijn Zwart, de beiaardier, zat al te pingelen op zijn mobiel carillon.De kerk liep vol en om stipt 20.00 uur begon het concert.

Het concert werd live uitgezonden en is later geüpload. Je kunt het hier beluisteren: https://www.terdege.nl/evenementen/terdege-kerstconcert-2023

Het was een prachtige avond. En voor ons een fijne break in een drukke week!