woensdag 13 december 2023

Werken en op z´n tijd een avondje ´uit´ staan!

Nadat we vrijdag naar de Landleven Winterfair waren geweest, was het zaterdag een stapje harder lopen, om al het huishoudelijke werk weer klaar te krijgen voor de zondag. Of eigenlijk: vóór ´s middags 15.00 uur. Want dan zouden Willem en ik naar Wim en Geertje gaan, die hun verjaardag vierden. Het lukte prima. Het werk vlotte lekker. Er werd trouwens niet alleen ín huis gewerkt, maar ook buítenshuis. 

Daar was Henk een aanhangwagen vol hout aan het kloven. Wat jammer, dat het vanaf een uur of 11.00 non stop regende! Aan het eind van de klus, was hij toch echt tot op z´n huid nat. Brr.

Na de rustdag begon maandag de werkweek weer. We zetten deze weken alle zeilen bij, om alle bestellingen op tijd de deur uit te krijgen. Op maandag zetten Maria en ik altijd eerst alle orders van de vrijdagavond en de zaterdag klaar. Op dat moment weten we, wat we voor de nieuwe week moeten gaan bestellen bij de molenaar. We moeten daar onze bestelling vóór 12.00 uur aanleveren en dat lukt eigenlijk altijd prima.

Toen alle mandjes klaarstonden en de bestelling was geappt, liep ik naar het eierstalletje een stukje verderop bij ons aan de weg. Daar kocht ik weer een nieuwe voorraad eieren om advocaat te maken. 


Jaap en Maaike waren intussen gearriveerd. Zij kwamen een dag helpen met meel en bloem enzo in te pakken. 


Maria dook achter de computer om labels en etiketten te printen.


Het was dus een drukte van belang. Gezellig hoor! Tussen de middag zitten we dan met het hele koppeltje te lunchen. Julian en Naomi zijn dan natuurlijk ook van de partij.

Julian komt eigenlijk bijna alle dagen met Maria mee. Hij is hier dus echt kind aan huis. Hij is helemaal dol op Muck en gelukkig Muck ook op hém. Kijk, vandaag lag Muck heerlijk op z´n gemakje bij Julian in de grondbox. Hij vindt alles goed wat Julian doet :-).

Vanmiddag kwam Maaike weer even een paar uurtje langs. We hadden een bestelling gekregen van 250 pakjes kruiden, die deze week bezorgd moesten worden. Maaike en Maria hebben die pakjes gezellig zittend aan tafel ingepakt. Het rook hier erg kruidig ;-).

Vanavond hadden Willem en ik een lekker rustig avondje. De jongens waren weg, Hans had een bedrijfsuitje georganiseerd. We waren dus samen en hebben gewoon eens met het bord op schoot op de bank zitten eten :-).

Eigenlijk had ik nog allerlei plannen. Maar ik heb alleen de keuken even strak opgeruimd. Verder lekker in het winternummer van Terdege zitten lezen en even ´uit´ gestaan. Daar knapt een mens van op!