vrijdag 1 december 2023

Advertorial

Spelregels

Vooraf even de ´spelregels´ voor wie hier nog maar kort meeleest en zich afvraagt: ¨Een advertorial op deze blog? Hoezo?¨

Aan de linkerkant van m´n blog (en soms bovenaan) draaien banners van adverteerders. Dit zijn speciaal geselecteerde adverteerders, die producten of diensten aanbieden, die passen binnen ¨Eenvoudig Leven¨. Niet zelden ken ik de mensen en/of hun producten of diensten persoonlijk en kan ik uit eigen ervaring ze van harte aanbevelen.

Voor nieuwe adverteerders schrijf ik altijd een advertorial, om ze goed onder de aandacht te brengen. Terugkerende adverteerders vragen soms ook, of ik een advertorial wil schrijven. Bijvoorbeeld om aandacht te vragen voor een nieuw product, een actie, of iets dergelijks.

Omdat niemand zit te wachten op verborgen reclame, geef ik zo´n bericht altijd de titel ´Advertorial´ mee. Je kunt dan zelf beslissen, of je verder wilt lezen, of de reclame aan je voorbij laat gaan. Elke maand verschijnt er maximaal één advertorial.

(Wellicht ten overvloede: als ik buiten deze advertorials op mijn blog weleens een link plaats naar een winkel, evenement, of wat dan ook, dan zijn dat altijd onbetaalde links en heeft het niets met reclame te maken.)


Deze maand schrijf ik een advertorial voor:

Stichting Stéphanos


Stel: je wordt geboren als negende kindje in een gezin en je ouders geven je de mooie naam ´Happiness´(geluk)! Dat klinkt toch als een prachtig verhaal? 


Maar dat verhaal wordt verre van prachtig, als je wieg niet in een land als Nederland stond, maar dat je werd geboren in een armoedige hut in Malawi. Dat overkwam dit meisje:Toen Happiness 6 jaar was, had ze al geen vader en moeder meer en was ze dus wees. In Malawi zijn heel veel weeskinderen en in Malawi betekent dat, dat je dan niet naar school kunt en verstoken bent van veel basis-behoeften.


Gelukkig wordt Happiness geholpen door de Stichting Stéphanos, die ervoor zorgt, dat ze naar school gaat, waar ze (Bijbels) onderwijs krijgt. Ook wordt ze bij andere zaken geholpen en krijgt ze voedsel, medische hulp en is er voor haar onderdak. Happiness is nu een gelukkig meisje en haar naam staat niet meer in zo´n schril contrast met haar leven als eerst. Kijk maar eens, hoe blij dit schatje is:Ik schreef al, dat in Malawi veel weeskinderen zijn. Zonder hulp hebben ze eigenlijk geen toekomstverwachting. Malawi is een heel arm land en de situatie is op dit moment werkelijk dramatisch. Het is nu het zaaiseizoen, maar er wordt in grote delen van het land nú al honger geleden. En dat terwijl er pas in maart/april iets te oogsten valt!

Wordt er in Nederland al bezorgd gekeken naar de gestegen voedselprijzen en de inflatie, dat is niets vergeleken met de situatie dáár! Om een voorbeeld te noemen: een zak maïs (het hoofdvoedsel daar) kostte twee jaar geleden 10 euro. Dat was toen voor veel mensen al niet te betalen. Nu kost zo´n zak maar liefst 35 euro! En dat is evenveel als een gemiddeld maandsalaris daar! Als je dat even op je laat inwerken, dan begrijp je dat de nood onvoorstelbaar hoog is.


Wil je helpen? Stichting Stéphanos is al vele jaren in Malawi werkzaam. Je kunt via Stéphanos op allerlei manieren meehelpen en zo een steentje bijdragen aan de hoge nood en zo een (wees)kind als Happiness weer een toekomst geven. Zo kun je:Over die laatste optie valt nog iets moois te vertellen: tot eind december wordt je gift verdubbeld! Dit is het mooie gebaar van een anonieme ondernemer. Alle giften van particulieren zullen worden verdubbeld tot een bedrag van 100.000 euro. Dat is wel iets om stil van te worden. Meer informatie vind je hier.


Er zijn altijd vele acties waarmee er voor Stéphanos geld wordt ingezameld. Er zijn er op dit moment twee, die ik nog even wil noemen:


  1. Je kunt ook een steentje bijdragen door je kerst- en nieuwjaarskaarten hier te kopen.

  2. Op DV 8 en 9 december is er in Montfoort een grote, gezellige puzzelmarkt! Je leest er hier alles over!


Nou, dat was een heel verhaal, hè?! Ik hoop dat het mijn kleine steentje mag zijn en dat veel mensen besluiten om in actie te komen!