zaterdag 29 mei 2010

Zonnepanelen

Laatst vroeg hier nog iemand, of wij inmiddels al zonnepanelen hadden. We hebben nu twee keer naast de subsidiepot gegrepen en op dit moment hebben we er het geld er niet (meer) voor. Die zonnepanelen zijn dus een beetje op de lange baan gezet. Misschien is het niet eens erg. De ontwikkelingen op dit gebied gaan hard. Ik heb al gelezen van panelen die veel meer rendement kunnen opleveren, dan de panelen die nu nog op de markt zijn. Ook zie je dat (langzaam maar zeker) de aanschafprijs daalt. We wachten maar op betere tijden. Het is nog wel steeds een wens van me.

Eerst gaan we voor een nieuwe houtkachel. We zijn er nog steeds niet uit welke we gaan nemen. In elk geval één die op de CV wordt aangesloten. Maar of er wel of geen oven in komt weten we nog niet. We hebben nog even de tijd om ons te oriënteren voordat het nieuwe stookseizoen zich aandient.

Het blijft belangrijk om je energieverbruik goed in de gaten te houden. Voor mij betekent dat, dat ik trouw iedere week de meterstanden opneem en zo de vinger aan de pols houd. Deze week kreeg ik de nieuwsbrief van Led it light. Zij hebben speciale Ledlampen voor in plafonières in de aanbieding. Wij hebben deze lampen een paar maanden geleden ook aangeschaft. Ze zijn echt geweldig goed. Ze hebben een mega lichtopbrengst. Dat is, omdat de lampen zo gemaakt zijn, dat ze over 360 graden licht geven.

Vandaag gaan wij verder werken aan de houtvoorraad. We gaan zagen en stapelen. Goed voor de conditie :-)