vrijdag 21 mei 2010

Rabarbertaart

Toen Willem vorige week thuiskwam met een grote zak vol heerlijke rabarber van de tuin van mijn oom en tante begonnen ze hier spontaan te likkebaarden. Want ze wisten wel wat ik daarvan maken zou: rabarbertaart! En jawel, inmiddels kwamen er al drie van die lekkere taarten uit de oven. Ik heb een super simpel receptje van een rabarbertaart en ieder jaar opnieuw haal ik het van stal. De taarten dienen als toetje, of als lekkers bij de koffie. Ook het vrijdagavondse bakkie werd vandaag vergezeld van een punt rabarbertaart. Mmm, dat is nog eens een goed begin van de mini Pinkstervakantie :-).

Voor de taart heb je nodig:
150 gram boter of margarine op kamertemperatuur
150 gram suiker
3 eieren
150 gram zelfrijzend bakmeel

Voor de vulling:
750 gram gewassen en in stukjes gesneden rabarber
suiker naar smaak
30 gram custard

Warm de oven voor op 150 graden.

Maak een cakebeslag door de boter en de suiker te mixen. Je voegt er één voor één de eieren aan toe terwijl je goed blijft mixen. Als het beslag licht en luchtig is roer je er het bakmeel door. Doe het beslag in een ingevette taartvorm.

Schud de rabarber, suiker en custard door elkaar en leg het rabarbermengsel op het beslag.

Zet de taart in de voorverwarmde oven en bak hem in 1 uur en 15 minuten gaar.

Verder vermaak ik me prima. Ik ben in de tuin bezig: onkruid wieden, opgekweekte plantjes planten, potten vullen enzovoorts. M'n column voor de krant moet weer af. Ik ben de kasten aan het opruimen, de administratie aan het doen, heb een nieuw wijntje en een nieuw haakwerkje opgezet enzovoorts.

Vanmorgen zijn Marcel en Henriëtte (van Ons gezin en de Stichting) gezellig op bezoek geweest. Ik ben verwend met een stapeltje tijdschriften en een lief handverzorgingskadootje. Daar ga ik fijn van genieten.