dinsdag 1 november 2011

Kippen en kalkoenen te koop LET OP: KIPPENVERKOOP IS OVER!

UPDATE 23 APRIL 2012
LET OP: DE KIPPENVERKOOP IS INMIDDELS GESTOPT!


Een vriend van ons doet wegens beëindigen van de hobby zijn pluimvee weg. Ik vind het wel leuk om deze dieren via m'n blog aan de man of de vrouw zien te brengen. Per slot van rekening zijn kippen voor mij echt dé dieren die in mijn manier van eenvoudig leven passen. Jammer genoeg heb ik zelf niet meer ruimte om m'n pluimvee uit te breiden. De hier aangeboden kippen en kalkoenen zijn echte scharreldieren en wonen nu in een hok met heel grote, vrije uitloop in de Alblasserwaard.

Hier komen ze:
20 Lakenvelder kippen.

Lakenvelder kippen hebben, net zoals je dat bij Lakenvelder koeien ziet, een witte band over de rug en de borst. Het is een heel oud ras, met een rijke historie. Al vanaf 1700 werd over dit ras geschreven. Lakenvelders zijn sterk, hebben flink de ruimte nodig en ze leggen zo'n 150 tot 180 eieren per jaar.

De kippen kosten 16 euro per stuk. Bij afname van meer dan 10 dieren valt er over de prijs te praten. De kippen zijn tussen de 3 maanden en 1 jaar oud.
15 Kalkoenen.

Mooie scharrelkalkoenen. Vier dieren van 1 jaar oud en 11 dieren van 6 maanden. De prijs: 15 euro per stuk. Bij afname van meerdere dieren valt over de prijs te praten.

10 originele Jersey Giants.

Een kippenras dat van oorsprong -hoe kan het anders- uit New Jersey, USA, komt. Groot, rustig ras.

De Jersey's kosten 40 euro per stuk en natuurlijk kan er bij aantallen een prijsafspraak gemaakt worden.En als laatste zijn er ook nog:
120 Barnevelder kippen.

Deze kippen behoeven nauwelijks toelichting, denk ik. Ze zijn wereldwijd beroemd om hun legprestatie. Deze mooie scharrelkippen gaan weg voor 6,00 euro per stuk. Het zijn allemaal jonge dieren: tegen of net aan de leg!(De foto's die ik hierbij heb gezet zijn niet de dieren die verkocht worden, maar zijn enkel bedoeld ter informatie.)

Wil je de kippen en/of kalkoenen komen bekijken/kopen of wil je meer info, mail dan naar eenvoudigleven@gmail.com