donderdag 16 mei 2019

Advertorial (UPDATE)

UPDATE:
Op de valreep (of eigenlijk: er nèt overheen) vroeg een adverteerder, of ze óók nog mee kon doen met de advertorial. Margriet van De Grebbestee heeft namelijk een erg leuk nieuwtje! Nou, dan passen we er toch een mouw aan? Daarom vandaag een UPDATE van de advertorial van gisteren. Scroll naar beneden om het nieuws van Margriet te lezen!

Spelregels
Vooraf even de ´spelregels´ voor wie hier nog maar kort meeleest en zich afvraagt: ¨Een advertorial op deze blog? Hoezo?¨
Aan de linkerkant van m´n blog (en soms bovenaan) draaien banners van adverteerders. Dit zijn speciaal geselecteerde adverteerders, die producten of diensten aanbieden, die passen binnen ¨Eenvoudig Leven¨. Niet zelden ken ik de mensen en/of hun producten of diensten persoonlijk en kan ik uit eigen ervaring ze van harte aanbevelen.
Voor nieuwe adverteerders schrijf ik altijd een advertorial, om ze goed onder de aandacht te brengen. Terugkerende adverteerders vragen soms ook, of ik een advertorial wil schrijven. Bijvoorbeeld om aandacht te vragen voor een nieuw product, een actie, of iets dergelijks.
Omdat niemand zit te wachten op verborgen reclame, geef ik zo´n bericht altijd de titel ´Advertorial´ mee. U kunt dan zelf beslissen, of u verder wilt lezen, of de reclame aan u voorbij laat gaan. Elke maand verschijnt er maximaal één advertorial.

Deze maand schrijf ik over twee oude bekenden: Bellebien en KeesKaart!

1. Bellebien
Het is feest bij Bellebien! Bellebien bestaat VANDAAG precies VIJFTIEN JAAR! Een feestje wat Lisette, van Bellebien, met iedereen wil vieren. Maar voordat ik ga verklappen, hoe dat feestje eruit ziet, kijken we eerst even terug:

Belle en Bien
Bellebien hoeft hier eigenlijk nauwelijks introductie meer. Het is die leuke online linnengoedwinkel! Vijftien jaar geleden begon Lisette vanuit haar huis met de online verkoop van Franse tafelkleden. De naam Bellebien bestaat uit de woorden ´belle´ en ´bien´; Frans voor ´leuk´ en ´goed´. Dat sloeg allereerst op die leuke en goede Franse tafelkleden, natuurlijk :-). Maar daarnaast waren ´belle´ en ´bien´ destijds de koosnaampjes van twee dochters van Lisette. Leuk hè?


Inbellen
Vijftien jaar geleden was een webshop verre van algemeen. Het fenomeen begon juist aan een aarzelende start. Grote winkelketens zoals Blokker, de Bijenkorf en de Hema hadden in die tijd nog niet eens een website! Dat kun je je toch nauwelijks meer voorstellen. Toch was het zo. En dat kwam mede, doordat een internetverbinding totaal anders tot stand kwam, dan nu. We hebben nu 3G en 4G en binnenkort zelfs 5G internetverbindingen. Overal (nou ja, bijna overal dan toch) hebben we ´zomaar´ vanzelf internetverbinding op onze mobieltjes of andere apparaten. Destijds moest je met je telefoon ´inbellen´ om op internet te gaan. En aan het einde van de maand kreeg je een gepeperde telefoonrekening voor al die tikken, die je aan je internetverbinding had besteed.

Alleen boeken
Eén van de eerste grote spelers die 15 jaar geleden, net als Bellebien, ook actief was met een online shop, was Bol.com. Boeken kon je daar kopen. Alléén boeken...

Koploper
Bellebien was een voorloper als het gaat om online shoppen. En Bellebien bleef op veel fronten een koploper: ze was één van de eerste bij wie je online met Ideal kon betalen. Ook adverteerde Bellebien als één van de eersten op Google.

Het assortiment
Maar goed. Dat gaat allemaal vooral over het technische gedeelte van Bellebien. Nu iets over de producten. In de afgelopen 15 jaar is het assortiment stukje bij beetje uitgebreid tot de prachtige collectie die er nu is. Naast de Franse tafelkleden kwam er al heel snel een oer-Hollands product bij: DE POMPDOEK. U weet wel, dat bekende dessin met dat ruitje. Door Bellebien is dat in onbruik geraakte woord ´pompdoek´ weer helemaal op de kaart gezet. Er kwamen theedoeken, schorten, tafellakens etc. van pompdoek.


Sinds een paar jaar zijn er de fijne katoenen wafeldekens. In de zomer koel als deken, in de winter leuk als sprei. Er zijn juist deze week weer nieuwe voorraden en nieuwe kleuren binnengekomen. Je zou er hebberig van worden ;-).


De Franse tafelkleden zijn er in leuke Franse prints, maar ook in rustige kleuren. En dan is er ook nog de keuze uit kleden mét, of zónder coating. (Mét coating zijn de kleden afneembaar). Afijn. Er is gewoon te veel om op te noemen. Neem maar eens op je gemakje een kijkje. Zéker nu er vanwege het feest een heel leuke actie is:

Bellebien bestaat 15 jaar en daarom zijn 15 dagen lang de verzendkosten gratis voor bestellingen vanaf 15 euro. Zo, die staat :-). Neem nu maar een kop koffie of thee en ga maar lekker rondneuzen bij de jarige Bellebien.

2. KeesKaart
In dit digitale tijdperk wordt het steeds bijzonderder om een écht kaartje via de post de ontvangen. Des te leuker is het! Of het nu voor je verjaardag is , of bij een andere gelegenheid, een kaart brengt altijd een glimlach. Nu moet ik zeggen, dat vooral de kaarten die ´zomaar´ worden gestuurd, altijd extra verrassen. Ik had in de afgelopen tijd verschillende van zulke verrassingen in de brievenbus. Zo had ik onlangs geschreven over de Lelietjes der Dalen in mijn tuin en kreeg zomaar van iemand een prachtige (zelfgemaakte) kaart met een ontroerend gedichtje over Lelietjes der Dalen toegestuurd. Heel bijzonder! En gisteren lag er een kaartje op de mat van iemand, die met mee meeleeft in de meimaand-herinneringen, waar ik pas over schreef. Heel attent!

Hoe dan ook: er is altijd wel een gelegenheid om iemand blij te maken met een kaartje. En dan is het superhandig om een voorraadje te hebben liggen, waaruit je een passend exemplaar kunt uitkiezen.

Gelegenheden
Bij KeesKaart kun je terecht voor werkelijk alle mogelijke kaarten! Natuurlijk voor bij de geboorte van een kind, een verjaardag, een huwelijk, een jubileum, een overlijden....

Maar ook voor ´geslaagd´, bijvoorbeeld. Heb je familieleden, buurkinderen of kennisjes, die nu hard aan het zwoegen zijn op hun examens, zorg dan dat je ´geslaagd´- kaarten hebt liggen, om meteen te kunnen posten, als er een goede uitslag is.


En is het niet (meteen) goed gegaan? Dan stuur je gewoon een blanco kaartje, of een opkikker-kaartje en schrijf je er iets opbeurends op.

Super voordelig
Eigenlijk is er altijd wel een aanleiding om een kaartje te sturen, toch? Eén ding kan bezwaarlijk zijn: de kosten. Een postzegel is een serieuze uitgave. Zeker als je zo´n trouwe kaarten-verstuurder bent, die elke week wel kaarten post. Maar ook de kaarten zelf kunnen behoorlijk aan de prijs zijn. Goed om te weten, dat de kaarten bij KeesKaart slechts 33 cent per stuk kosten...Daar kun je nog eens een kaartje voor schrijven :-).
Bij-artikelen
Behalve voor kaarten, kun je bij KeesKaart ook voor andere zaken terecht. Bijvoorbeeld voor geld-envelopjes. Het is vaak saai geven: geld. Toch komt het regelmatig voor, dat iemand geen andere wensen heeft voor zijn/haar verjaardag of bijvoorbeeld voor een huwelijk. In zo´n geval ziet het er alvast anders uit, als je het geld in een gezellig envelopje geeft. Ook deze geld-envelopjes zijn er bij KeesKaart in allerlei soorten.


Als laatste wil ik nog de beloningsstickertjes noemen. Ik kan me nog herinneren, dat we die vroeger, toen de kinderen klein waren, ook weleens inzetten. Voor ieder nachtje, dat je droog bent, krijg je een sticker. Is je kaart vol, dan krijg je een kadootje. Zoiets. En kinderen vinden het ook altijd leuk om stickervelletjes te hebben, om zelf overal en nergens stickertjes te plakken. Zo´n stickervelletje is dus een leuk kadootje. Misschien om mee op te sturen bij een beterschaps-kaartje voor een kindje?


Hoe werkt KeesKaart?
Het werkt allemaal super eenvoudig:
Kies de kaartjes, envelopjes en/of stickervelletjes uit, die je wilt hebben. Stop je winkelmandje vol totdat er voor tenminste 9,90 in zit. Voor dat bedrag zoek je bijvoorbeeld maar liefst 30 kaarten uit! Daarna reken je af. Er komen geen verzendkosten bij! Je krijgt de kaarten snel toegestuurd. En dat was het. Eenvoudiger kan het niet. Toch?

Veel kies-plezier bij KeesKaart gewenst!

UPDATE
3. De GREBBESTEE
Bij  de Grebbestee in Achterberg (in de provincie Utrecht) kon je al terecht voor vakantiewoningen, bed&breakfast, workshops en voor het huren van vergader-/bijeenkomstruimte. Maar Margriet en Rien hebben hun activiteiten onlangs verder uitgebreid. Een lang gekoesterde wens is eindelijk in vervulling gegaan: ze hebben nu hun eigen THEESCHENKERIJ! 

De opening van de theeschenkerij is op zaterdagmiddag 18 mei (aanstaande zaterdag dus!). Iedereen is welkom tussen 14.00 en 17.00 uur om een kijkje te komen nemen. Natuurlijk staat de THEE en de koffie klaar. Koffiebranderij Roast & Toast zal een demonstratie koffie branden geven en vertellen over het werk van ´80 days coffee´ in Nepal.
Ook is kwekerij Incredible Roses aanwezen met eetbare rozen en lekkere, verse rozenthee! Kortom: de moeite waard om een kijkje te komen nemen!


Nu de Theeschenkerij geopend is, biedt Margriet meteen een extra service aan hun gasten, die een vakantiehuisje huren. Zij kunnen een goed gevulde picknickmand bestellen, als ze eens een dagje weg willen. Een leuke, extra service voor wie ontspannen wil genieten van de prachtige omgeving daar. Je kunt er fijn fietsen, toeren, allerlei bezienswaardigheden bezoeken, een dagje naar de dierentuin, het bos in en nog veel meer. Het is een omgeving waar je gemakkelijk ontspant en op rust komt! En zo´n picknickmand is dan een feestelijk extraatje!

De vakantiehuisjes zijn gezellig en zeer compleet ingericht.  Denk aan: wasmachine, droger, linnengoed, WiFi enzovoorts. Je kunt er terecht voor een (mini-)vakantie of voor Bed&breakfast. Twee van de vier huisjes zijn rolstoelvriendelijk. De huisjes zijn standaard voor 2 personen, maar er kan probleemloos een extra bed bijgeboekt worden. Er zijn nog meerdere boekingsmogelijkheden voor in de komende maanden. Kijk hiervoor op de website of neem contact op met Margriet. Deze aardige en actieve vrouw staat u graag te woord.