dinsdag 21 mei 2019

Samen STERK!

Wat kun je SAMEN veel bereiken! En wat is SAMEN werken mooi en fijn! Ik vind dat echt dé leuke kant van een groot gezin: je bent met een groep en samen ben je sterk.

De afgelopen weken is er heel wat sámengewerkt en samen gewérkt aan verschillende projecten. Het grootste en langstlopende project is wel het huisje van Leendert en Thea. Het meeste werk doen die twee samen, maar daarnaast krijgen ze gelukkig ook veel hulp. Van trouwe vrienden, maar ook van de families. Het leuke is, dat, als je met zo´n grote groep bent, er ook veel verschillende kennis en kunde is. De één is goed in schilderwerk, de volgende in elektra, weer een ander in stylen, of tuinieren, of cateren of sjouwen, of wat dan ook. Zo is er altijd wel iets voor iemand te doen. Het gaat nu lekker opschieten met de klus. Leendert en Thea hebben pas de vloer gelegd. Prachtig!Op dit moment plaatst Leendert de keuken. Daarna nog de badkamer en dan kan er getrouwd worden ;-).

Een ander project was Dirk z´n achtertuin. Daar is vooral door Hans en Koos aan gewerkt. Hans heeft de tuin ontworpen en heeft daarbij goed naar Dirk z´n wensen geluisterd. Het moest gemakkelijk te onderhouden zijn (vandaar o.a. een stukje kunstgras) en er moest verlichting in komen. Wat eens een oersaai grindtegelplaatsje was, is nu een sprookje :-).Toen was er nóg een tuin-project. Ook weer iets waar de halve familie aan meegewerkt heeft. Ha, ha, wat hebben we (mee)genoten van deze klus!
Wim had iets prachtigs bedacht voor Moederdag: een boom in zijn achtertuin. Niet een gewone boom. Nee, een palmboom. En niet een palmboomPJE, maar een échte reus! Wel even een dingetje: de boom moest vervoerd en geplant worden. Dus kwam er een oproepje in de familie-app voor hulp. Op de zaterdag voor Moederdag werd de klus geklaard door Wim, Hans, vriend Pieter, en Koos.
Ha, ha. Op maandagochtend kon Geer onder d´r eigen palmboom gaan liggen :-). Wat hebben we er een grappen om gemaakt. Maar prachtig is hij! Hans kreeg helemaal flashbacks naar Malawi, waar hij vorig jaar 3 maanden vrijwilligerswerk deed. Wij horen hier de bomen ruisen. Daar hoor je bomen ritselen. Net als nu bij Wim en Geer in de achtertuin!


We waren nog niet uit-getuind, hoor! Want onze voortuin moest ook nodig op de schop. Echt. Veel dingen boeien me niet zo. Maar dit was té erg! Vooral omdat we er dit jaar helemaal niets meer aan deden, omdat het de bedoeling was, dat hij op de schop zou gaan. Het leek wel een groententuin....


De oude rommel moest eruit. Dan zou er antiworteldoek gelegd en bont grind gestort worden. Verder ging ook de oude oprit eruit. Er kwamen nieuwe tegels tot tegen de gevel van ons huis. Zo is onze oprit een anderhalve meter breder en kan ik gemakkelijker de auto in- en uitladen.

Vorige week vrijdag werden de spullen bezorgd.


En zaterdag werd de klus voortvarend ter hand genomen. Weer waren vooral Hans, Pieter en Koos hier de harde werkers. Maar ook anderen waren van de partij. Jan heeft vrijdagavond geholpen met het leeghalen van de oude tuin. Willem heeft zand ingeveegd. En Maaike en Maria hebben de finishing touch gegeven, door nog snel even m´n ramen te zemen :-).Er waren nog veel meer projecten. Grote en kleine. Een grote was bijvoorbeeld de Terdege Vriendinnendag. Een kleine de boekendoos van Henk. Daarover hoop ik een volgende keer nog wat te schrijven. Het is alweer lang genoeg :-).