dinsdag 21 januari 2020

Veel gedaan, veel gebeurd.

Vorige week woensdag was Willem jarig en vrijdagavond vierden we zijn (en mijn) verjaardag. Een verjaardag is bij ons altijd best druk, omdat we met ons eigen gezin al met een man of 20 zijn. Maar vrijdagavond kwam er daarnaast ook nog veel familie, die meteen ons huis wilden zien. Zo kwam het dat we voor zo´n 35 tot 40 man te cateren hadden. Gelukkig hadden we daar we op gerekend. Maria was de hele ochtend bezig geweest met taarten en ander lekkers bakken.

De dag ervòòr hadden we uitgebreid boodschappen gehaald.

En vrijdagmiddag hebben we nog even alles op alles gezet, om nog een hoop verhuis-rommel op te ruimen. In het gedeelte van ons huis, waar de webshop moet komen, stonden de dozen en kratten nog hoog opgestapeld. Veel van die spullen waren bestemd voor de privé-zolder. Maar die was nog (lang) niet klaar. Donderdagmiddag nam Leendert de planning met mij door en stelde voor om op vrijdag alles op alles te zetten om in elk geval de helft van die zolder te isoleren en de gipsplaten er tegen te krijgen. Dan konden alle spullen die op hun plekje stonden te wachten in elk geval alvast naar die halve zolder worden gebracht. Ja! Goed plan!

Leendert en Ezra timmerden er vanaf vrijdagochtend 7.00 uur lustig op los en om een uur of drie zei Leendert, dat hij ons kwam helpen met sjouwen. Maria en ik hebben alles wat naar die zolder moest klaargezet en Leendert heeft al die dozen, kratten en zelfs kasten twee verdiepingen naar boven gesjouwd. Het was een monsterklus, maar het lukte!! Toen Willem rond 17.00 uur thuiskwam, was de shopruimte leeg!!


Er is werkelijk enorm veel gebeurd, vorige week! De workshopzolder is helemaal af-geïsoleerd en afgetimmerd. Het pannendak aan die kant is helemaal afgemaakt. De privé-zolder is dus half gedaan. De schilder heeft Willem z´n werkkamertje, de gang en onze slaapkamer afgemaakt. Onze slaapkamer was bij de vorige bewoner een flinke woonkeuken. Maar toen het huis gebouwd werd, was het het voorste gedeelte van de stal en was daar ook een bedstee. Die bedstee is later een kast geworden. En wij hebben er onze kledingkast van gemaakt. De schilder heeft de onderkant van de trap zwart geverfd. Die was geel. Als we dit wit hadden willen hebben, had hij er minstens twee keer overheen gemoeten. Daarom maar zwart. Voordelig en snel en zeker niet lelijk.Ook de kelder is bijna klaar. Maria en ik hebben donderdag nog wat rekken in elkaar gezet. Er moeten nu alleen nog wat planken aan de muur komen, waar m´n apparaten op kunnen staan.Zaterdagavond hebben Jan-Hendrik en Maria nog een boekenkast in elkaar gezet. Althans, een halve. Deze week hoop ik dat de tweede helft er ook komt en dan kijk ik ernaar uit om de boeken uit te pakken.


Ik ben nog elke dag met allerhande verhuis-klusjes bezig. Extra kliko´s bestellen bij de gemeente, bijvoorbeeld. En Maria en ik zochten de pannenkast uit, want de helft van m´n pannen doet het niet op inductie. Die mogen naar de workshopzolder, waar ik een electrische kookplaat krijg.


Verder gaat het ´gewone´ leven ook wel weer z´n gangetje. Maar wat is ´gewoon´? Met zo´n club is er elke dag wel wat te beleven. Zo meldde Hans gisterenavond, vlàk voordat ik de pannen op tafel wilde zetten, dat hij ´een kat ging redden´. Watte?? Er bleek sinds zaterdag een kat in een boom in Alblasserdam te zitten, die er niet meer uit durfde. Op Twitter werd hulp van een bedrijf gevraagd. Hans had dat gelezen en aangezien hij boomwerker is, meldde hij zich als kattenredder. Wim, die bij ons zou meeëten, omdat hij aan de badkamer zou gaan werken, sprong ook meteen maar bij Hans in de auto. Daar gingen de mannen. Uiteindelijk is Hans uren bezig geweest. Die kat zat op 17 meter hoogte. Eerst kwam Hans er niet bij en moest hij heen-en-weer naar Nieuw-Lekkerland voor een extra lijn. Later kreeg hij die kat met geen mogelijkheid te pakken. Na twee uur tobben had hij het beestje uiteindelijk in een vangnet. Brak de steel van dat net....Viel die kat alsnog 15 meter naar beneden en nam de benen!!

Het hele verhaal lees je hier:

www.twitter.com

of hier:

www.alblasserdamsnieuws.nl

of bekijk je hier :-)

https://www.alblasserdamsnieuws.nl/wordpress/

We zeggen het zo vaak tegen elkaar:

¨Mijn moeder zou gezegd hebben: elke dag een andere film¨