maandag 13 juli 2020

Eindelijk!

Eindelijk kwam vandaag onze raambekleding! En wat ben ik daar blij mee!! In december kwamen wij hier wonen. En er moest nog zóveel gebeuren, dat die ´blote´ ramen nauwelijks opvielen. Maar stukje bij beetje werd ons huis gezelliger en ´bewoonder´. En die blote ramen gingen me op den duur wel vervelen. Het was niet mooi, want het zag er zo verhuizerig uit, vond ik. Het was ook niet praktisch, want de zon kon onbekommerd naar binnen schijnen en dan wordt het echt warm! We zetten wel steeds stukken karton voor de ramen, maar dat ziet er natuurlijk ook niet uit ;-). Het was ook lawaaierig. Althans: zonder raambekleding zijn de geluiden erg hard. Dat is niet bevorderlijk voor de rust.

Het duurde wat langer dan voorzien, voordat we raambekleding konden kopen. Maar eindelijk kwam er het dan toch van. We wilden praktische raambekleding en graag ook een soort die schoon te maken is. We zitten hier namelijk middenin de polder en in de zomer betekent dat: vliegen. En vliegen = vliegenpoep :-(. Eerst kwamen we uit op houten jaloezieën. Tja, daar poets je de vliegenpoepjes zó vanaf. Maar toen ik het me voorstelde, dat we dan allemaal horizontale ´tralies´ voor de ramen zouden hebben en we ons vrije uitzicht kwijt zouden zijn, wilden we toch liever iets anders.

We gingen op een dag naar onze ´huisleverancier´ van vloeren en gordijnen (knulst) met het idee om dan maar vouwgordijnen te kopen. Die kan je immers wassen, al is dat een monsterklus. We bespraken onze ideeën en de verkoper raadde ons die vouwgordijnen nu niet direct aan. Want dat wassen is inderdaad een vreselijke klus en zeker als je het over zoveel stuks hebt. Hij wist iets beters: soort rolgordijnen van Japans papier. Oersterk, in allerlei kleuren verkrijgbaar en licht vochtig afneembaar. Het was bovendien lichtdoorlatend, maar toch kijk je van buitenaf niet zomaar naar binnen. Lang verhaal kort: dat ´spul´ hebben we dan gekozen.

We hadden een stuk gipsplaat meegenomen met daarop een lik muurverf, van wat er op onze muren zit. Zo konden we nauwkeurig een bijpassende kleur uitkiezen. We zijn voor neutraal gegaan: ongeveer de kleur, die op de muren zit.

We hebben voor alle ramen op de benedenverdieping dezelfde raambekleding gekozen, behalve voor onze slaapkamer. Voor dat raam kozen we gewoon gordijnen. Mooie, rustige, dikke, bruine, kamerhoge gordijnen :-).

Vandaag kwamen er twee mannen om alles op te hangen. Ik zei het al: we zijn blij! Ons huis is nóg meer een thuis zo. Het is knus en gezellig. En weet je, hóe fijn het voelt om de gordijnen dicht te kunnen trekken, als je naar bed gaat!!! Dat voelt gewoon superdeluxe :-).


We zijn nog een beetje aan het stoeien met de hoogte waarop we de rolgordijnen willen hebben. Als ze tenminste niet helemaal naar beneden zitten tegen de zon. Maar we vinden vast snel de ideale stand. Ik merkte, dat ik het vanavond erg knus vond in de keuken (toen het donker werd) met de gordijnen op driekwart dicht. Dan kijk je niet tegen spiegelende donkere vlakken aan. En we bedachten net, dat het wel handig is om het gordijn voor het zijraam ´s avonds naar beneden te doen, zodat de ochtendzon niet in de werkkamer staat te branden. Kijk! Dat is nu inderdaad waarom we zo graag gordijnen wilden. Het is gewoon super praktisch. En dan ook nog mooi. Wat wil je nog meer ;-).

blote ramen

bekleed. Maar we hebben ze inmiddels een stuk hoger
We houden van weg kijken.

Zoiets

Gordijnen in de slaapkamer!

Heel blij met deze prachtige warme kleur

Dag Knulst! :-)
We zijn weer een flinke stap verder. Eindelijk dan toch.