maandag 10 augustus 2020

Echt vakantie (6), slot.

 Ook de laatste dagen van de vakantie zijn voorbij. Vandaag begint voor Willem het gewone leven weer. Twee weken vakantie zijn om voordat je er erg in hebt.

Het hoogtepunt van het staartje vakantie was vrijdag. Toen was Henk jarig. Veertien is hij geworden. 

Hij keek al lang uit naar z´n verjaardag. Wat had hij er zin in! Op zijn verjaardag zijn we vaak op vakantie. We hebben al op veel verschillende plaatsen zijn verjaardag gevierd. Dit jaar waren we thuis. Maar toch vierden we zijn verjaardag elders :-). Van zodra het ernaar uitzag, dat hij op zijn verjaardag heel warm zou zijn, hadden we bedacht om met het hele gezin een avondje naar het strand te gaan. Een plannetje wat met gejuich werd begroet.

Om 16.00 uur vertrokken we met twee auto´s richting Ouddorp. Willem z´n auto, waar we met z´n vijven in zaten. En de Caddy met Jan-Hendrik en Maria. We hadden de Caddy volgeladen met stoeltjes, een tafeltje, de skottelbraai, parasollen, strandlakens en heel veel proviand. 

Terwijl we steeds dichterbij Ouddorp kwamen, zagen we steeds meer gezinsleden op onze mobiel in de buurt van Ouddorp komen. De jongens kwamen allemaal direct uit hun werk er naartoe. Uiteindelijk arriveerden we met vier auto´s nagenoeg tegelijk bij de Brouwersdam. De rest van het gezin kwam later. 

Het was vloed en op het plaatsje waar we altijd zitten, was er nu geen strand. Geen nood. Dat zou er vanzelf komen, als het water ging zakken. We installeerden ons gewoon op de keien en later verplaatsten we naar een plaatsje op de dam.
Natuurlijk werd hij heerlijk verwend met allerlei mooie kado´s. Hij was een echt feestvarken.

We aten weer broodje burger van de skottelbraai. Die skottelbraai hebben we al minstens 25 jaar. Wat hebben we daar veel plezier van gehad (en nog!). Complete maaltijden heb ik er op klaargemaakt. Maar de laatste jaren doet hij vooral dienst als we naar zee gaan, om er hamburgers en uienringen op te bakken. Met sla van thuis en plakjes cheddarkaas en allerlei sauzen is dat een feestelijke strandmaaltijd. 


We zijn weer gebleven tot de zon onder was.


Heerlijk opgefrist reden we weer naar huis, om ons op te maken voor de volgende warme dag!

Het was zaterdag een plus 30 graden dag. Ik had nog veel werk te doen, om voor de zondag weer netjes te zitten.  Vanwege de warmte heb ik gewoon mijn tempo aangepast. Als een slome slak deed ik m´n werk. Maar slome slakken komen er ook, hoor. Bergen en bergen was gingen er door mijn handen. Ik bakte brood. Ook meteen weer een bakplaat vol kadetjes, want we zouden als afsluiter van de vakantie bbq-en. Dan zijn kadetjes handig om er een burger of worst tussen te steken.


De strandrommel werd weer opgeruimd, de benedenverdieping gestoft en gezogen. Maaike deed ergens die dag al het sanitair. Lekker hoor, als alles weer schoon en netjes is.

Het bbq-en was erg gezellig en erg lekker. Hans had een tijdje geleden een luxe schotel van zijn baas gekregen. Die hadden we bewaard voor een speciaal moment.


Wim en Geertje waren en ook met de kinderen. Het was echt een leuke afsluiter van de vakantie!

Wat is het fijn geweest! En was ging het snel voorbij! En wat hebben we veel leuke dingen gedaan! Wat dat betreft: het mocht nog we een tijdje duren!!

Maar we moeten weer aan de slag. Ook goed. We hebben een hele beestenboel om te verzorgen. Een broertje van Ciara logeert hier. En ook is er het konijn van een nichtje. Alle konijnen (ook de twee van onszelf) hebben we allemaal naar binnen verplaatst, vanwege de hittegolf. Muck is gisteren weer op stap gegaan. Die zien we steeds met d´r kopje boven het gras in de wei uitsteken. Hopelijk blijft ze niet zo heel lang weg. Dat vind ik maar niets. Maar je ziet haar genieten, buiten. Goed dan. We hebben ook nog de poes van mijn vriendin om na te lopen. En zo hebben we het zomaar druk met dieren :-).En met de tuin natuurlijk. Daar ga ik nu eerst een poosje in rommelen, voordat het te warm wordt...