vrijdag 1 januari 2021

Nieuwjaarsdag

 De eerste dag van 2021 is al bijna voorbij! En dan wil ik eerst alle lezers het allerbeste toewensen voor dit pas begonnen jaar! Wat zal het jaar ons brengen?

Gisteren was ik bij de manueel therapeut om mijn rug, nek en schouders weer in model te laten kraken. Hij vroeg me, of ik nog goede voornemens had. Nou, daar had ik niet speciaal over nagedacht, eigenlijk. Dus nee. Wel plannen natuurlijk. Die heb ik altijd wel. Sterker, die heb ik altijd veel te veel! Maar dat is niet erg. Dat is gewoon ´de aard van het beestje´.

Kortom: veel nieuws zul je hier niet vinden. Het zal een heel gewoon huis-tuin-en-keuken-blog blijven, als ik er de gezondheid voor krijg.

Vandaag is er overigens niet veel huis-tuin-en-keuken-nieuws. Vanmiddag zijn we met 2 auto´s naar Willem z´n vader gereden. De kinderen voor een raamvisite. En terwijl de jongelui daarna richting Ouddorp reden om daar een frisse neus te gaan halen, deden Willem, Henk en ik een bakkie bij opa.

Straks hopen Willem en ik nog even bij Willem z´n moeder Gelukkig Nieuwjaar te gaan wensen. Het is verder maar raar, om niet zomaar bij iedereen langs te kunnen. Met mijn broer, zussen en hun wederhelften hebben we al jaar en dag de traditie om op 2 januari met elkaar uit eten te gaan en elkaar dan Gelukkig Nieuwjaar te wensen. Nu ging het heel nep via de app :-(. Hopelijk komen er wat dat betreft weer betere tijden.

Intussen verlopen de dagen bijzonder huiselijk. Juist doordat er veel niet mag. Er worden volop bordspellen gespeeld en er wordt veel gegeten van allerlei huisgemaakt lekkers. Dat is dan weer de keerzijde van alle geldende corona-maatregelen.

Gisteren bakten we voor het eerst oliebollen, hier in Bles. Vorig jaar woonden we hier nog maar een week. Toen hebben we ze voor een keertje gekocht. Maar dit jaar wierpen Maria en Jan-Hendrik zich op als bak-vrijwilligers. Dus maakte ik donderdagavond de frituurpan schoon,


maakte gisterenochtend al vroeg beslag,


en kon het grote bakfeest beginnen.


Ik maakte ook een grote salade voor de late uurtjes op Oudejaarsavond.

Vandaag aten we vooral restjes. 

De jongelui hadden zich vanmiddag in Ouddorp maar eens op kibbeling getrakteerd. Maar Henk was met ons bij opa en toen hij dat hoorde had hij dus ook acuut trek in iets lekkers. Speciaal voor hem maakte ik een xxl-saucijzenbroodje. Willem werd meteen ´vriendjes´ met Henk. Ze zaten samen heerlijk te smikkelen :-).


Nog zoiets huiselijks: het breien van sokken. Ha, ha. De eerste is al af. Even doorbreien nog. Dan kan ik snel weer met gebreide sokken in m´n klompen. Ik krijg al zin in tuinieren :-). Maar dat moet nog even wachten.