woensdag 8 september 2021

Buitenklussen

Vandaag ben ik veel buiten bezig geweest. Nog twee weken en dan hopen Maaike en Jaap te trouwen. Deze zomer is er enorm veel gedaan aan de buitenboel om alles enigszins toonbaar te krijgen voor de grote dag. We zijn nog lang niet klaar. Maar dat is niet erg. Het is wat het is en ik ben er blij en tevreden mee. 

De mannen moeten nog wat mannenwerk doen, zoals stenen opruimen enzo. Intussen wil ik me de komende dagen richten op het meer decoratieve werk, zeg maar :-). Normaal gesproken vind ik het na augustus wel geschoten met de tuin. Maar nu wil ik hem graag langer mooi houden en doe ik mijn best er op.

Maria en ik hebben vanmorgen nog weer een poosje aan het kippenhok geverfd. Het is bíjna af! 


Eigenlijk wilde ik deze zomer al kippetjes hebben. Maar dat is niet gelukt. Maar we willen het hok wel helemaal af hebben, voordat het weer omslaat. Bovendien staat het nu op omgekeerde kratten op het terras en daar moet het heel binnenkort weg zijn. Het is de bedoeling dat het op hardhouten balken wordt geplaatst, zodat het zachtere en kwetsbare hout van het hok niet direct in contact komt met de grond. En we willen ook gaas op de grond, zodat de kippen niet onder de balken door kunnen graven en kunnen ontsnappen. Ik vind rondscharrelende kippen erg leuk, maar Ciara, de hond, vindt dat óók. En daarom is dat geen goed plan en gaan de kippen in hun hok wonen. Dat is ook de reden dat ik krielkippen neem en geen groot ras. Dan hebben ze tenminste voldoende ruimte.

Vanmiddag ben ik nog even naar het tuincentrum geweest. Ik wilde wat violen kopen. Vanwege dat decoreren van de tuin dus ;-). Maar er waren bijna geen violen. In elk geval niet de violen die ik zocht. Ik wil graag witte en blauwe en dan grote. Nu heb ik maar twee bakjes met van die kleine viooltjes genomen. En ook nog drie ballonplanten. Voor die violen kijk ik één dezer dagen nog wel een keer. 

Vanavond heb ik de stekjes van de aardbeienplanten opgepot. Dat werd ook hoog tijd. Nu kunnen ze fijn nog even goed wortelen. 

Daarna heb ik nog een poosje onkruid gewied en wat gieters water leeggegoten. Ik had nog wel meer willen doen, maar het wordt al zó vroeg donker. 

Het was in elk geval een dag met een flink portie buitenklussen. En dat is met het prachtige nazomerweer natuurlijk geen straf!