maandag 7 februari 2022

Gelukkig!

Wat een wind hadden we vorige week steeds. Gisteren vond ik het ronduit deprimerend. Toen ik opstond, hoorde ik meteen de wind om het huis fluiten en de regen kletterde tegen de ramen. Brrrr. Ik zag, dat het water in de Graaf extreem hoog stond en de wind zorgde voor serieuze golven.

Onderweg naar de kerk, zagen we overal in de polder het water op het land staan. Wat was het ongelofelijk nat! 

Natuurlijk kun je bij zulk weer zwijmelen over gezellig binnen zitten, kachel aan, warme chocolademelk, kaarslicht. Maar als het eenmaal februari is, kan zulke gezelligheid me gestolen worden. (Eigenlijk direct na Nieuwjaardag al. Oeps). Ik verlang zó naar zon en licht en warmte, dat het bijna zeer doet. Maar ja. Ik weet het: Maart roert zijn staart. En: Aprilletje zoet, geeft nog dikwijls een witte hoed. Enne, o ja, toen we ´s avonds in de kerk zaten, waren daar ineens een paar flinke klappen onweer. Ik hoorde mijn vader reciteren: Onweer op dor hout, geeft een voorjaar nat en koud. Dus ... nog éven volhouden. Het is nog làng geen zomer.

Des te fijner was het vandaag. Vanmorgen vond ik, dat er best nog veel wind stond. En toen ik Ciara rond negenen uitliet, kreeg ik mooi een flinke regenbui op m´n spreekwoordelijke pet. Maar daarna ... klaarde het heerlijk op. Gelukkig! En als dan in Holland de sneeuwklokjes bloeien, komt de lente!

De buien van de afgelopen dagen zorgden wel steeds voor spectaculaire luchten en mooie regenbogen. Toen Maria en ik vrijdagmiddag de pakjes naar de post hadden gebracht, hadden we áchter ons een dreigende lucht en vóór ons leek alles van goud. Het was zó mooi!


De agenda staat deze week aardig vol. Morgenochtend gaan we Maria d´r trouwjurk halen. Daar hebben we natuurlijk reuze veel zin in. Woensdagavond is het catechisatie-avond in de kerk en willen we ook koffie gaan drinken bij schoonmama, die dan hoopt te verjaren. Donderdagavond willen we gaan condoleren bij mijn familie, want zaterdag overleed een oude tante. Vrijdag heb ik een lange afspraak bij de tandarts en staat er ook nog een bijen-les op een basisschool op de planning. Kort gezegd: ik hoef me weer niet te vervelen. Gelukkig.