dinsdag 9 mei 2023

Weer eens iets anders

Vanmorgen werden Maria en ik om 11.00 op Kasteel Groeneveld in Baarn verwacht.

Er zouden foto´s en video´s gemaakt worden voor het promoten van de Terdege Zomerfair. Deze fair is van 19-22 juli en wij hopen daar ook aanwezig te zijn.

Jarenlang werd de fair in Barneveld gehouden. Maar dit jaar is het voor het eerst in en rond Kasteel Groeneveld in Baarn. In aanloop naar de fair wordt er in Terdege en op de socials uiteraard promotiemateriaal (foto´s en filmpjes) gedeeld. In voorgaande jaren kon er dan geput worden uit beeldmateriaal van de fair van het voorgaande jaar. Maar dat kan nu natuurlijk niet. Vandaar dat er vandaag een heuse draaidag was, waarop er in en om het kasteel beeldmateriaal gemaakt zou worden.

Mijn plaats op de fair is o.a. in de keuken van het kasteel, waar allerlei workshops en bakdemo´s zullen zijn. En daar moest dus alvast beeld van gemaakt worden.

Ik was hiervoor vanmorgen al vroeg aan het bakken, want ik had beloofd het één en ander mee te nemen. Op een gegeven moment stonden hier maar liefst drie ovens tegelijk aan: twee op de workshopzolder en één in m´n keuken. En daarbij stond op de kookplaat ook nog een wonderpan, waarin ik een kruidkoek bakte. Het was stevig aanpoten, om om 10 uur weg te kunnen rijden. Er moest voor die tijd nog zóveel gedaan worden.

Maar het lukte, hoor. Met een wagen vol geurige baksels en een verzameling schalen en andere accessoires vertrokken Maria en ik keurig op tijd naar Baarn.

Wat was het een verschrikkelijk grijze en vooral natte dag! Maar gelukkig was er geen file of ander oponthoud en precies om 11.00 u. arriveerden we. Met z´n tweeën in de auto is trouwens altijd heel gezellig. Je kunt dan mooi even helemaal ´bij´ praten met elkaar. 

Maria was nog niet op het kasteel geweest. Wat vond ze het prachtig! Het ís ook prachtig. Ik was er een paar weken geleden. Toen was alles nog kaal. Maar nu de bomen mooi groen geworden zijn, is het nog veel mooier!

We moesten even wachten tot iedereen er was. Er waren mensen van Terdege, maar ook van het bedrijf wat de styling verzorgt. Het was wel even hilarisch, toen bleek, dat niemand precies wist, wat we moesten doen. We misten aanvoerder Jeannette, die helaas geveld was door migraine. En ook was m´n collega bakker niet op komen dagen. Maar het is ongelofelijk hoe een groepje van zo´n acht dames toch heel snel iets weet te bedenken en maar gewoon gaat improviseren. Ik houd daar zelf ook wel van. Lekker doen met wat er voorhanden is.

Gelukkig wilden de dames wel in ´onze´ keuken beginnen. Want de planning stond bij ons aardig strak. We wilden toch wel ergens tussen half 2 en 2 uur thuis zijn. Daar wachtte namelijk een stapel pakbonnen. En ik moest ook nog advocaat maken.  Maria mag morgen de hele dag mee met de bruiloft van nichtje Noah. Super leuk, maar daarom moest vandaag dus de versnelling een tandje hoger.

Iemand opperde in grote lijnen hoe het script voor de video zou kunnen zijn. De anderen pakten tafels en stoelen op, die in de weg stonden. Maria en ik haalden onze bakken met baksels leeg. En in no time werd er gedraaid! Geweldig!

We werkten ingespannen, terwijl het er tegelijk ontspannen aan toe ging. Eigenlijk was het best snel klaar.

Het volgende onderdeel was: filmen en fotograferen op de plaats van de Terdege stand. Daar hoefden Maria en ik niet bij te zijn. Alleen wilden de dames wel graag onze baksels gebruiken. Die hebben we met alle plezier afgestaan, op voorwaarde, dat ze aan het eind van de dag meegenomen en opgegeten zouden worden. Daar was iedereen het helemaal mee eens. Geen voedselverspilling!

Maria en ik konden weer naar huis. De rest van de ploeg heeft, denk ik, de dag nog wel volgemaakt. Er moest ook van alles buiten gedaan worden. Echt een uitdaging met al die regen! 

Het was al met al echt een leuke ervaring voor Maria en mij. Eens even iets anders. We kijken al enorm uit naar de fair. Maar dat duurt nog even. En vanmiddag hebben we, als elke dag, gewoon weer bestellingen in staan pakken. Maar wat houden we juist ook van dit gewone werk!