woensdag 7 september 2011

Aandacht

Vandaag wil ik twee dingen onder de aandacht brengen. Iets leuks en iets verdrietigs. Eerst het leuke dan maar:
Deze week is het weer de traditionele Molenweek. De molens van Kinderdijk zijn iedere avond prachtig verlicht. Op vrijdagavond is er dan ook nog de Molenmarkt. Mensen die al langer meelezen weten wel, dat we daar ieder jaar met z'n allen naar toe gaan. Ik schreef er al over in 2008, 2009 en 2010. Ook dit jaar verheugen we ons er weer op om er heen te gaan. Heerlijk slenteren langs de kraampjes, oliebollen kopen, koffie drinken in de kerk, de kinderen in het donker spelen in de speeltuin en natuurlijk een wandeling langs de molens! Hopelijk gaat het weer een beetje meewerken. We zijn ook weleens compleet weggespoeld. Eén van m'n lezers vroeg me pas, wanneer die Molenmarkt weer was en of ik er over wilde schrijven op m'n blog. Nu, bij deze dus :-).

En dan het verdrietige. Ook een verzoekje van een lezeres. Zij schreef: Lieve Teunie,
omdat ik weet dat heel veel mensen jouw blog volgen wil ik vragen of je aandacht wil besteden aan het volgende www.gelukvoorpuck.nl
Alvast heel erg bedankt. Geldover
Ik heb op de site gekeken en ja, ik geef graag bekendheid aan dit project! Puck is een meisje van 7 jaar en heeft een zeldzame vorm van kanker. Deze vorm van kanker wordt bestreden door een speciale therapie en dat kan alleen in Amerika. De papa en mama van Puck hebben besloten om met het hele gezin naar Amerika te gaan om Puck de therapie te kunnen laten volgen. Behalve dat dit een hele onderneming is, gaat het ook heel veel geld kosten. Daarom hebben ze de website www.gelukvoorpuck.nl opgericht en willen ze zo op alle mogelijke manieren geld inzamelen. Wie weet zijn er hier ook gulle lezers die een steentje willen bijdragen. Ik wil in dit verband nog even de blog van Channelswim noemen. Ook dit project heb ik een paar keer onder de aandacht gebracht. En mede door de gulle lezers van hier is zo'n 4500 euro opgehaald om de kinderen in Bangladesh zwemonderwijs te geven. Natuurlijk is de lijst mooie en belangrijke projecten en goede doelen ellenlang en ik kan ze niet allemaal noemen. Maar deze projecten komen als het ware op mijn pad en ik wil er graag aandacht voor vragen.