maandag 25 februari 2013

Drama

Voor het geval je denkt: wat blogt Teunie weinig! Dat heeft een reden. Ik ben sinds vorige week maandag ernstig bevangen door de voorjaarsschoonmaakkriebels. Zulke kriebels moet je vooral NIET negeren ;-).

Ik ben dus aan het soppen en poetsen en opruimen en, mensen, wat een DRAMA is mijn huis na de winter!! Ik weet niet hoe het komt. Ik zit echt niet de hele winter met een handwerkje bij de kachel. Maar kennelijk doe ik gewoon wekenlang té weinig aan mijn huishouding en ziet het er na zo´n winterperiode werkelijk dramatisch uit.

Ik ben dan ook vastbesloten mijn gekriebel de vrije loop te laten gaan en daar knapt alles geweldig van op. Elke dag doe ik zomaar een klein stukje extra werk op elke kamer waar ik kom. Zo heb ik vandaag op de kamer van Dirk en Leendert een vak van een kast opgeruimd, nadat ik eerst de bedden opgemaakt had, alles met een vochtig doekjes afgenomen had en ook de vloer gedweild had.
Die basishandelingen deed ik ook op de kamer van Hans, Koos, Jan en Henk. Bij hen was het extra werk: de radiator afsoppen en een kerstlichtslang opruimen.
Op de kamer van de meisje ging ik op dezelfde manier te werk en daar sopte ik het raamkozijn uit.
Op onze eigen slaapkamer kreeg naast de kozijnen ook het nachtkastje van Willem een beurt.

En dat was het dan weer wat extra werk betreft voor deze dag. Ik moet het niet overdrijven, want dan blijft er ander werk liggen. Er is namelijk ook nog zoiets al de was, eten koken, brood bakken enzo. En last but not least: het is voorjaarsvakantie. De kinderen lopen in en uit. Eén is er logeren, één heeft een logée, één is net naar oma vertrokken om een legpuzzel te leggen, één is met z´n neefje spelen, één was werken, maar zit nu achter z´n laptop, één is naar een vriendje. Heerlijk, dat gekrioel!! Ik geniet op en top en van mij mag het zo wel een paar weken duren :-).