woensdag 27 februari 2013

Spinnen en bijen

Naast al het gepoets, geboen en  het vakantievieren was daar maandagavond het spinnen en ging ik gisterenavond naar de imkercursus. Zowel van het spinnen als van de imkercursus kwam ik compleet opgeladen thuis. Wat is het heerlijk als je even je zinnen kunt verzetten. Dat is zó ontspannend en inspirerend. Wat dat betreft vind ik het altijd een merkwaardige gedachte, dat moeders zonder werk buitenshuis in hun ontwikkeling zouden stilstaan. Dat is in elk geval beslist niet nodig. Ik heb al 26 jaar geen werk buitenshuis meer, maar ontwikkel steeds nog weer nieuwe vaardigheden en doe steeds nog weer nieuwe kennis op.

Het spinnen gaat al echt fijn. Ik ben met bruine Alpaca bezig en spin daar een dunne draad van. Eerst had ik het idee om ook witte Alpaca te gaan spinnen en de bruine met de witte te twijnen. Maar bij nader inzien houd ik het op alleen bruin. Ik wil er een vest van maken voor mezelf. Ik ben een koukleum en Alpaca is heel warm. Daarom spin ik dan ook een dunne draad. Als ik er een dikke draad van spin zal het vest te dik en te warm worden. Overigens zal het wel een klus van minimaal een jaar worden, hoor. Het spinnen gaat best heel langzaam en dan hebben we het nog niet over het breien op naald nummer 2 of iets dergelijks :-). Maar dat geeft niets. Een mevrouw uit de spingroep had een prachtig werkstuk bij zich, waar ze twee hele winters aan gewerkt heeft. Oh, het was zóiets geweldig moois. Ze had van allerlei kleuren wol een prachtige omslagdoek gebreid. Helemaal met ingebreide patroontjes van vallende blaadjes. Zó kunstzinnig!! Als je op ravelry zit kun je het hier bekijken.
Ik kletste tijdens het spinnen gezellig met mijn buurvrouw. Zij bleek veel interesses met me te delen. Ze pakte alleen alles wat grootser aan :-). Ze heeft geen twéé kippen, maar een toom. Heeft daarnaast ook schapen. Heeft de ook de imkercursus gedaan (maar houdt momenteel geen bijen), houdt ook van allerlei handwerktechnieken en is o.a. weg van vilten. Grappig dat je elkaar dan zo ontmoet op een spingroep. Ik kijk nu alweer uit naar de volgende keer.

Mijn tweede les Bijen Houden was ook heel leuk. Ik ben zó blij, dat ik daaraan begonnen ben. De wereld van de honingbij is nog vele malen boeiender en interessanter dan ik al vermoedde. Wat zit de bij, wat zit een bijenvolk, práchtig in elkaar. Wat is de schepping machtig mooi uitgedacht! Je kunt me een stumper vinden omdat ik in een schepping (en de Schepper) geloof, maar, neem me niet kwalijk, ík vind je een stumper als je werkelijk gelooft, dat dit alles zomaar toevallig zo geëvolueerd is. Helemaal vol kwam ik thuis en liet Willem en de kinderen, die nog op waren, een filmpje zien van de Bijendans. Zo geweldig intrigerend! Ik voel me bevoorrecht dat ik nu van alles van de bijenwereld te weten kom en zie er naar uit zelf  een volk/een paar volken te mogen houden.
We krijgen op een zeer prettige wijze les. De leraar weet echt enorm veel. Elke vraag die bij de cursisten bovenborrelt wordt uitgebreid beantwoord. Echt zeer interessant.

En dan is het alweer woensdag. Gisteren zijn Maaike, Koos, Maria en Jan naar het zwembad geweest. En ´s avonds had ik poffertjes gebakken. Meestal doe ik dat wel een keer, als het vakantie is. Ik had het vorige week dan ook al beloofd en er werd reikhalzend naar uitgekeken. Het was eigenlijk helemaal niet netjes zoals er gisteren op die schaal poffertjes werd aangevallen ;-). Ik had anderhalf uur staan bakken en volgens mij was alles binnen 10 minuten verdwenen!

Vandaag staat er ook weer een feestje op het programma. Mijn moeder viert haar verjaardag en we gaan met de hele familie naar een zaaltje waar een Chinees buffet wordt geserveerd. Als dat geen feest is!

Maar eerst ga ik nog even hard aan de slag. Vanmorgen vroeg heb ik mijn dagportie strijk al gedaan en nu ga ik verder met de voorjaarspoetserij. Al doe ik elke dag maar een klein beetje: elke dag een draadje is een hemdsmouw in een jaar. Ozo!