donderdag 10 juli 2014

Advertorial juli (1)KINDERKABEL.NL

Eenvoudig Luisteren
Meester Peter van de Dool heeft een geweldig leuke site gemaakt: Kinderkabel.nl. De ondertitel is: Gewoon lekker luisteren. En dat is precies wat je hier kunt doen!

Op Kinderkabel.nl zijn heel veel verhalen te vinden, die door meester Peter zijn ingesproken. Complete boeken zelfs! Het zijn veelal wat ouderwetse boeken en dat maakt het extra leuk: lekker ouderwets luisteren, naar spannende verhalen, zoals de meester die vroeger in de klas ook zo mooi kon vertellen! Er is heel veel te vinden uit de grappige boeken over Piet Vrolijk (misschien kent u die nog van vroeger?) en je vind er bijvoorbeeld het boek ¨Het hol op de hei¨ en ¨Elske, waarheen?¨. Dit laatste boek heeft meester Peter met toestemming van de uitgever ingesproken voor zijn blinde nichtje en nu is het dus voor iedereen toegankelijk.
De meeste verhalen en boeken die op Kinderkabel te beluisteren zijn, zijn christelijk.

Voor wie?
Hoe heerlijk is het om lekker op een vrije woensdagmiddag, of 's avonds als je nog even mag opblijven, of misschien in de auto (als je op vakantie gaat!) even helemaal niets anders te doen, dan fijn te luisteren naar een vrolijk of spannend verhaal. Via Kinderkabel kan dat nu en het is nog helemaal gratis ook! De verhalen zijn vooral bedoeld voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Maar oudere kinderen of volwassenen zullen er ook van genieten. Voor die laatste doelgroep zijn er ook twee hoorspelen te vinden, zoals bijvoorbeeld die van het boek ¨In Zijn arm de lammeren¨.

Luisteren en meer
Behalve luisteren naar verhalen is er op Kinderkabel nog meer leuks te vinden. Zo is er sinds kort de Loomclub waar je voorbeelden (met filmpjes) vindt van leuke loomprojectjes. Als je iets leuks gemaakt hebt, kun je er je foto uploaden om het aan andere kinderen te laten zien.

Kinderkabel wordt steeds uitgebreider. Meester Peter, die al 18 jaar voor de klas staat, heeft veel ervaring met twee grote hobby's: Orgelspelen en Gedenkboeken/Familieboeken maken. Hij wil deze ervaring graag via Kinderkabel gaan delen door online cursussen te gaan geven. Leuk om kinderen eens achter de (spelletjes)computer vandaan te trekken en iets anders te laten doen! Lees er alles over op  de welkom-pagina van Kinderkabel.

Veelzijdig
Je ziet, Kinderkabel is veelzijdig. Je komt er steeds iets nieuws tegen en je bent er zomaar niet uitgekeken. Er is een link naar zendingsverhalen en kerkgeschiedenis, een link naar de blog van de meester, een mogelijkheid tot contact ('t Kabelgootje) en nog veel meer. Wil je regelmatig op de hoogte gehouden worden? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief (onderaan de home-pagina). Je ontvangt dan meteen gratis het e-book ¨De jonge gravin, en andere verhalen¨.

Browser
Even nog een kleine toevoeging: Kinderkabel werkt niet helemaal goed in Internet Explorer. Je kunt beter Safari of Google Chrome gebruiken. Vraag eventueel een volwassene om dat te laten installeren.