donderdag 31 juli 2014

Genieten van de thuisblijf-vakantie

Intussen genieten we hier van onze thuisblijf-vakantie. Willem is jammergenoeg nog steeds aan het werk. Hij krijgt pas 11 augustus vakantie. Daar kijken we erg naar uit. Maar we hoeven daar natuurlijk niet op te wachten. We hebben het vakantie-ritme al lekker te pakken ;-).

Vrijdagavond vierde de vriendin van Hans haar verjaardag. Daar gingen we met z'n allen naar toe. Wat een gezellig avondje was dat! We waren met drie auto's. Dat was nodig, omdat Willem en ik wat eerder weg gingen om onze lieve vrienden Ellen en Marco uit Zwitserland van Schiphol te gaan halen. We hadden afgesproken, dat we om ongeveer 23.00 op Schiphol zouden zijn. Maar even over half 11 kregen we al een berichtje dat Ellen en Marco veilig en wel geland en zelfs al door de douane waren. Terwijl zij ergens wat gingen drinken, zette Willem het gas erop om er zo snel mogelijk te zijn. Wat was het heerlijk toen wel elkaar dan eindelijk weer zagen!! Ellen was in april nog hier geweest. Maar Marco hadden we een jaar niet gezien. Hij grapte meteen: ¨Willem, waar is je andere helft?¨ O ja, dat is waar ook. Vorig jaar om deze tijd was Willem maar liefst 16 kilo zwaarder!

We laadden tassen en koffers in de auto en reden de mooie zomeravond in, op weg naar Alblasserdam. Het was een uur of half 1 voordat we thuis waren. Alles was al in diepe rust. We zakten nog heel even uit, kletsten en kletsten en daarna was het toch heus bedtijd.

De volgende morgen was het vroeg opstaan. Het gewone ritme: ergens tussen 5.00 uur en 5.30 sta ik op. Ik maakte Hans en Koos wakker, die naar hun werk moesten en begon aan de vaat van de vorige avond. Ik was nog maar nauwelijks bezig, of Ellen zat achter me. Ook zij is altijd een vroege vogel ;-). Nou, gezellig, hoor! We waren nog lang niet uitgepraat :-)). Hans, Koos en later Maaike vertrokken naar hun werk. De anderen sliepen fijn uit.

Pas om een uur of 9 kwam de rest van de familie één voor één uit bed rollen. Ik sjeesde even naar de winkel om wat spulletjes te halen voor een echt vakantie-ontbijtje: afbakcroissantjes en witte kadetjes. En een poosje later zaten we lekker in het zonnetje te Genieten met een hoofdletter!Na het ontbijt gingen we met z'n vieren aan de wandel. Ellen, Marco, Willem en ik. We liepen Willem z'n gewone wandelroute: een kleine 5 kilometer langs de molens van Kinderdijk. We deden het alleen op de toeristen-manier. Lekker op het gemakje en Marco en ik stopten om de haverklap om foto's te maken. Wat is het toch altijd prachtig, prachtig, prachtig. Zoveel schoons op een kilometer of twee van je huis!


We kwamen langs Biokaas Kinderdijk, een kaasmakerij waar ze vegetarisch biologische kaas maken. Daar gingen we naar binnen om inkopen te doen. Leuk is dat. Als wij in Zwitserland zijn kopen we Zwitserse kaas. Als Ellen en Marco in Nederland zijn, kopen ze Nederlandse kaas :-). Ze kochten meteen alles wat op het meeneemlijstje voor hun Zwitserse vrienden stond. Alles werd keurig vacuüm verpakt. Om de vakantie te vieren nam ik voor thuis ook wat kaas mee. Normaal doen we het met de goedkope kaas uit de supermarkt. Maar nu een traktatie. Voor elke wat wils: een stukje heerlijk romige geitenkaas, een stukje oude kaas en een stukje komijnenkaas. Wat een luxe!!'s Middags splitsten we de groep op. Willem ging met Jan en Marco op stap om de tent voor Jan te kopen, die hij van z'n verjaardagsgeld heeft opgespaard.
Ellen en ik deden boodschappen en 'deden' op ons gemakje de Kringloopwinkel. Compleet met lekker uitpuffen met een koud drankje (pff, wat was het warm!).
Aan het eind van de middag zaten we als vanouds met een mannetje of 12 aan de zaterdagse patatten en daarna was het voor Ellen en Marco tijd om te vertrekken naar hun vakantieverblijf in Tholen.

Maandagavond kwam Leendert thuis. Maar voor één nachtje, want dinsdag zou hij samen met Hans vertrekken voor een kampeerweekje. Er kon thuis alvast voorgeproefd worden ;-). Leendert was nog niet binnen, of Jan vroeg hem, of hij zijn tent wilde opzetten. En ja hoor, dat wilde Leendert wel. Helaas paste de tent niet goed in onze achtertuin. Het is een model wat je goed strak moet trekken met touwtjes en haringen. En dat lukte niet lekker tussen de tegels. Maar niet getreurd. We haalden het oude tentje van Henk voor de dag. Dat paste wel. En Leendert en Jan kampeerden die nacht gezellig in de achtertuin ;-).

Dinsdag bracht ik samen met Henk de jongens naar Velsen-Zuid. Daar staan ze fijn op een prachtige natuurcamping. Het was best nog een flinke rit, met op het einde een puzzeltocht naar de camping. Maar we kwamen er :-). 

Leendert en Hans zetten in rap tempo hun tent op, pompten het luchtbed op en installeerden zich als vorsten.


Ik haalde nog even gas voor de Skottelbraai, waar ze zich de rest van de week mee moet redden. Kocht als verrassing nog een frietje voor de lunch en reed met Henk weer terug naar Alblasserdam


Daar genoten we met schoonmama van de vlaaien, die ik 's morgens gebakken had. Typische thuisblijfvakantiegenietmomenten


Net als lang opblijven. Naar de bieb gaan en een stapel stripboeken en een dvd-tje lenen. Ontbijten met pannenkoeken. Elke nacht kinderen die in het tentje kamperen...Hoe fijn is dit?!