donderdag 10 juli 2014

Advertorial juli (2)

WECKENONLINE.COM

Wecken
De tweede adverteerder die ik graag aan u wil voorstellen is: WECKENonline.com. Mensen die al langer bij me meelezen, weten dat ik een enthousiaste weckster ben. Ik vind het een ideale manier van voedsel conserveren en het past mijns inziens ook helemaal in een eenvoudig-leven-lifestyle.
Regelmatig krijg ik vragen over wecken. Heel regelmatig wordt me ook gevraagd, of ik er soms workshops over wil gaan geven. En ja. Dat wil ik allemaal heel graag. En wie weet komt dat er ooit ook van. Maar voor nu ontbreekt me de tijd. En zie daar. Alles wat u wilde weten over waarom en hoe te wecken kun je nu gewoon online vinden op WECKENonline! U vindt er een complete Stap-voor-stap-uitleg en enorm veel recepten. U bent hier zomaar niet uitgekeken. Als het bij u à la minuut begint te kriebelen om aan de slag te gaan, kunt u bij WECKENonline terecht voor alle benodigheden, zoals ketels, potten, flessen, ringen, klemmen en nog veel meer. Niet alleen van het merk Weck, maar bijvoorbeeld ook van Leifheit en Kilner. Voor mij is zo'n winkel net Luilekkerland :-).

Voedsel Drogen
Behalve wecken (inmaken) is drogen ook een fantastische manier om voedsel te conserveren. Een eenvoudige techniek met veel voordelen, waar volgens mij veel te weinig gebruik van gemaakt wordt. Nu is dat niet zo verwonderlijk, want veel mensen weten niet goed hoe het moet en ook niet waar ze de kennis en benodigdheden vandaan moeten halen. Dat is dan vanaf nu opgelost!

Claudia, de eigenaar van WECKENonline is namelijk nèt zo enthousiast over voedsel drogen als ik en heeft er in samenwerking met Jean Vanhoof een geweldig mooi boek over geschreven:

Het Handboek Voedsel Drogen

Het is een boek om bij te gaan zitten watertanden. Al die prachtige foto's en super eenvoudige beschrijvingen maken dat u nog maar één ding wilt: aan de slag! In het boek vindt u veel algemene informatie over drogen, de voordelen ervan, het bewaren van gedroogd voedsel enzovoorts. Dan vindt u vele recepten. Gewoon van het drogen van bijvoorbeeld kruiden, fruit en groenten. Maar ook meer bijzondere dingen als het maken van fruitleer (het gezonde alternatief van snoep!), groentenleer en yoghurtleer. En wist u dat u in een voedseldroger ook heerlijke crackers kunt 'bakken'? Ik vond er o.a. het recept van lijnzaadcrackers. Die ga ik binnenkort eens uitproberen! De voedseldroger als rijskast voor uw brooddeeg is nog zo'n eye-opener. Kortom: van harte aanbevolen, dit prachtige boek!

Behalve het boek over drogen, vindt u op WECKENonline ook droogovens. En wilt u liever eerst 'aanschouwelijk onderwijs'? Dan kunt u een workshop volgen (ook voor wecken en/of ontsappen). De workshops zijn voor dit jaar helaas al helemaal volgeboekt. Maar er komen vast weer nieuwe data. Abonneert u zich maar op de nieuwsbrief (links onderaan op de homepage)  Dan wordt u vanzelf op de hoogte gehouden.