woensdag 23 juli 2014

Jarige Jan

Gisteren was Jan jarig. Hij is 11 jaar geworden. Wat keek hij al lang naar zijn verjaardag uit! Hij wilde geen kadootjes, maar het allerliefst van iedereen iets voor in zijn spaarpotje. Hij spaart namelijk voor een tent. Hij wil graag een goede 3-persoonstent kopen en daar deze vakantie fijn in gaan kamperen. Heel simpel, hoor. Gewoon met z'n vriendje ergens in een weiland of iets dergelijks. Of misschien ook wel bij ons in de tuin. Het allerleukste is echter, dat Willem samen met hem en Henk één of twee nachtjes naar een heuse camping gaat.

De verjaarsvisite kwam 's middags. We konden fijn in de tuin zitten. Ik had twee zomerse taarten gemaakt. Een aardbeienkwarktaart en een citroentaart. Dat smaakte best bij de 30 graden, die het weer was. Halverwege het feestje zijn we naar binnen gegaan. Er was te weinig schaduwplaats en het werd te warm voor opa en de oma's.

Jan werd lekker verwend. Z'n spaarpotje is vol genoeg om zaterdag naar de kampeerwinkel te gaan. Daar is het waarschijnlijk al uitverkoop. Ik denk dat hij behalve een tent ook nog wel iets van een zaklamp of ander leuks kan kopen. Jan had het liefst meteen online iets gekocht. Maar juist het uitkiezen van de tent moet ook een feestje zijn. Hij mag nog even een paar dagen voorpret hebben ;-).

Er waren ook nog andere leuke kado's. Een duikbril, een verrekijker, een leuk boek waarin allemaal spannende proefjes beschreven staan. Jan is de koning te rijk en geniet op zijn eigen, stille manier, met grote bruine glimogen.'s Avond was er in onze gemeente een kerkdienst. En dat was ook fijn. We zijn er met z'n allen heengegaan. Behalve Maaike, die deze week elke avond in het gezin van mijn vriendin werkt, die vorige week een babietje kreeg. Ze helpt daar met kinderen wassen en op bed leggen en de keuken poetsen. En dan kon moeilijk zomaar een dag overgeslagen worden ;-).

Na de kerkdienst was er weer zo'n prachtige zomeravond van buiten zitten. Vanwege Jan z'n verjaardag waren er toastjes met lekkere salade. Maar daarna hield ik het toch vroeger dan normaal voor gezien. De dag was lang genoeg geweest en ik kroop lekker m'n bed in. Weer een fijne vakantiedag om op terug te kijken!